Beyoncé, az R&B királynője ezt az étrendet követi egészsége érdekében

Az R&B királynőjét is elérte a vegán trend: egyre kevesebb húst eszik, és lehetőleg növényi alapú étrendet követ. Ezzel nemcsak magának, hanem a bolygónak is jót tesz.

Ritka az, ha egy sztár nem valamilyen egészségtelen diétát vagy fogyiterméket reklámoz, hanem tényleg egy olyan életmódot, ami tartható, jót tesz a szervezetnek, és még a környezetet is óvja.

Beyoncé és férje, Jay Z viszont most tényleg olyan életmódot reklámoznak, amit nyugodtan lehet követni: áttértek a növényalapú, kevés hússal járó étrendre, ami nemcsak az ő szervezetüknek, de még a bolygónknak is jót tesz.

Beyonce és Jay-Z

A díva személyi edzőjén, Marco Borges-en keresztül ismerkedett meg a növényalapú étkezéssel, és most, hogy a férfi saját könyvet is kiadott róla, Beyoncé is reklámozni kezdte, mennyi jót tett a testével, amióta nem eszik húst.

Beyonce és Jay-Z 2013 óta kacérkodik a vegán életmóddal, ekkor kezdtek neki egy 22 napos húsmentes kihívásnak. Beyoncé azóta nem is igazán fogyasztott állati eredetű termékeket, és többször nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát a bőrében így. Ennek ellenére nem buzdít mindenkit arra, hogy teljesen hagyja el a húst az étrendjéből."Ha több növényalapú élelmiszert adunk az étrendünkhöz, nagyon sokat tehetünk vele az egészségünkért és a bolygónk jóllétéért" - írják a könyvben.

Bár a veganizmusra én sem buzdítanék senkit, a növényi alapú étkezés sokkal környezettudatosabb megoldás, mint az, ha minden nap húst eszünk - a mezőgazdaság ugyanis rengeteg termékeny területet és édesvíz felhasználását igényli, ráadásul a szarvasmarhák metántermelése is folyamatosan hozzájárul a globális felmelegedéshez. Szerencsére Beyoncé van olyan híres, hogy ezzel a példával utat mutasson a rajongóinak - végre egy sztár, aki nem értelmetlen dolgokat reklámoz.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via Shape.com,

címlapkép

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...