Bevásároltál konzervekből, vagy találtál otthon párat elfekvőben? Ezeket főzd belőlük!

Ha egy csomó konzerv alapanyagot betáraztál, akkor olvasd el tippjeinket, hogy mihez kezdj velük a megszokotton túl! 

Járvány idején elskőként talán a konzervekből spájzolunk be, ezt bizonyítja az is, hogy a legnagyobb élelmiszerüzletek polcain hiánycikk szinte minden tartósított, aludobozos és üveges zöldség és gyümölcs. Ha neked sikerült raktározni belőlük, akkor most mutatjuk, mennyire jól jártál és mennyi mindent készíthetsz a felhalmozott készleteidből!

Paradicsom

Szerencsére szószként, ketchupként, darabolva, sűrítve is árulják, és mekkora mákunk van, hogy végtelen kombinációban elkészíthetjük. A jól ismert paradicsomleves betűtésztával eleve az otthon tanuló gyerekek kedvence, a szülőknek meg készülhetnek a jobbnál jobb olaszos paradicsomos tésztaszószok! Chilis babnak is alapja, azt gombával, kukoricával is kiegészítheted (az én tippem ezen kívül egy cseppnyi kakaó hozzáadása), finom, sűrű paradicsomszósszal összefőzve. A szószok mehetnek tonhallal, vagy bármilyen más halkonzervvel, így két legyet ütsz egy csapásra, reszelt sajt a tetejükre, és egy kis saláta. Tökéletesen finom, tápláló, egészséges ebédetek lesz.

Halkonzervek

Nekem van az az ovis kattanásom, hogy vajas kenyérre kaptuk az olajos halkonzervet - a legtöbben utálták, de azért akadtak gyerekek, akik ezt a furcsaságot ugyanolyan nagyra értékelték, mint mondjuk a porcukros káposztás tésztát. A hal mehet salátákba, tésztákhoz, ahogy fentebb írtam, én nagyon szeretem párolt vagy nyers zöldségekkel, kevés bulgurral, esetleg quinoával, főtt tojással fogyasztani. Ez is egy szupertápláló étel, a konzerv vásárlásakor próbálj meg odafigyelni az etikus halászatra: ha feltüntetik, hogy hol, milyen fajtájú halat és milyen módszerrel fogták.

Gomba

Meg kell jegyeznem, hogy a konzerv gomba nem tartozik a kedvenceim közé, valahogy az állaga számomra bizarr, de most, járvány idején jobbnak látom, mint a friss gombát. Elsősorban pizzára rakom, ha házi tésztát gyúrok, sok sonkával, zöldséggel és sajttal, másra nem nagyon használom, de a saját kezűleg összeállított pizzára nagyon is jó cucc!

Kukorica

A konzerv csemegekukorica is jó ötlet a háztartásban, különösen, hogy sok-sok minden készülhet belőle, és általában a gyerekek is imádják. Kukoricakrémleves egy kis tejszínnel, pizzára feltétnek, és a majonézes kukoricasaláta, ó istenem, mennyire jó abból a finom házi verzió! Mehet a chilis babba is a kukorica, ha nem tudnád mire felhasználni, de tulajdonképpen bármilyen fűszeres, mexikói ihletésű ételbe, tortillába beletekerheted.

Zöldborsó

Szerencsére az édes zöldborsót is lehet konzervként kapni, a szokásos leveses, főzelékes felhasználásokon túl én indiai fűszerezésű ételekben is nagyon bírom, ez biztosítja a fehérjebevitelt, nagyon finom lehet pürének elkészíteni, vagy sertéshúsok mellett, együtt megfőzve sok más zöldséggel. Kenceként reggelire, pirítósra sem utolsó!

Vörösbab

Krémet, chilis babot, levest, de még salátát is készíthetsz belőle, ráadásul nagyon laktató és tápláló alapanyagról van szó, így éhes biztosan nem marad senki!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek