Bevásároltál konzervekből, vagy találtál otthon párat elfekvőben? Ezeket főzd belőlük!

Ha egy csomó konzerv alapanyagot betáraztál, akkor olvasd el tippjeinket, hogy mihez kezdj velük a megszokotton túl! 

Járvány idején elskőként talán a konzervekből spájzolunk be, ezt bizonyítja az is, hogy a legnagyobb élelmiszerüzletek polcain hiánycikk szinte minden tartósított, aludobozos és üveges zöldség és gyümölcs. Ha neked sikerült raktározni belőlük, akkor most mutatjuk, mennyire jól jártál és mennyi mindent készíthetsz a felhalmozott készleteidből!

Paradicsom

Szerencsére szószként, ketchupként, darabolva, sűrítve is árulják, és mekkora mákunk van, hogy végtelen kombinációban elkészíthetjük. A jól ismert paradicsomleves betűtésztával eleve az otthon tanuló gyerekek kedvence, a szülőknek meg készülhetnek a jobbnál jobb olaszos paradicsomos tésztaszószok! Chilis babnak is alapja, azt gombával, kukoricával is kiegészítheted (az én tippem ezen kívül egy cseppnyi kakaó hozzáadása), finom, sűrű paradicsomszósszal összefőzve. A szószok mehetnek tonhallal, vagy bármilyen más halkonzervvel, így két legyet ütsz egy csapásra, reszelt sajt a tetejükre, és egy kis saláta. Tökéletesen finom, tápláló, egészséges ebédetek lesz.

Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

A shakshukát ahány ház, annyiféleképpen készítik. Én ezt a verziót kóstoltam először, és egyből teljesen beleszerettem. Eredetileg Tunéziából származik, innen került a ...

Halkonzervek

Nekem van az az ovis kattanásom, hogy vajas kenyérre kaptuk az olajos halkonzervet - a legtöbben utálták, de azért akadtak gyerekek, akik ezt a furcsaságot ugyanolyan nagyra értékelték, mint mondjuk a porcukros káposztás tésztát. A hal mehet salátákba, tésztákhoz, ahogy fentebb írtam, én nagyon szeretem párolt vagy nyers zöldségekkel, kevés bulgurral, esetleg quinoával, főtt tojással fogyasztani. Ez is egy szupertápláló étel, a konzerv vásárlásakor próbálj meg odafigyelni az etikus halászatra: ha feltüntetik, hogy hol, milyen fajtájú halat és milyen módszerrel fogták.

Gomba

Meg kell jegyeznem, hogy a konzerv gomba nem tartozik a kedvenceim közé, valahogy az állaga számomra bizarr, de most, járvány idején jobbnak látom, mint a friss gombát. Elsősorban pizzára rakom, ha házi tésztát gyúrok, sok sonkával, zöldséggel és sajttal, másra nem nagyon használom, de a saját kezűleg összeállított pizzára nagyon is jó cucc!

Pizza SüniSütitől

Férjem is és én is nagyon szeretjük a pizzát, sokféle módon készült már nálunk, és a sok kísérletezésnek meglett a gyümölcse, mégpedig a tökéletes pizzatészta formájában! ...

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...

Kukorica

A konzerv csemegekukorica is jó ötlet a háztartásban, különösen, hogy sok-sok minden készülhet belőle, és általában a gyerekek is imádják. Kukoricakrémleves egy kis tejszínnel, pizzára feltétnek, és a majonézes kukoricasaláta, ó istenem, mennyire jó abból a finom házi verzió! Mehet a chilis babba is a kukorica, ha nem tudnád mire felhasználni, de tulajdonképpen bármilyen fűszeres, mexikói ihletésű ételbe, tortillába beletekerheted.

Pórés kukoricaleves

Ezt az egyszerű levesreceptet gyermekeim nagymamájától tanultam, aki egyik Egyesült Királyságban töltött útja során gyűjtötte.

Zöldborsó

Szerencsére az édes zöldborsót is lehet konzervként kapni, a szokásos leveses, főzelékes felhasználásokon túl én indiai fűszerezésű ételekben is nagyon bírom, ez biztosítja a fehérjebevitelt, nagyon finom lehet pürének elkészíteni, vagy sertéshúsok mellett, együtt megfőzve sok más zöldséggel. Kenceként reggelire, pirítósra sem utolsó!

Citromos zöldborsókrém

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, ...

Vörösbab

Krémet, chilis babot, levest, de még salátát is készíthetsz belőle, ráadásul nagyon laktató és tápláló alapanyagról van szó, így éhes biztosan nem marad senki!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...