Komoly betegséget okozhatnak az olajban sült ételek

Bármennyire is finomak, egyáltalán nem tesznek jót a szervezetünknek az olajban sült ételek, ráadásul a mentális egészségünkre is rossz hatással vannak.

A legfrissebb kutatások szerint az olajban sült ételek fogyasztása összefüggésbe hozható a szorongás és a depresszió kialakulásának kockázatával. Érdekesség, hogy ez a jelenség inkább a fiatalok körében fordul elő, azon belül is inkább a férfiakat érinti.

Komoly betegséget okozhatnak a zsírban sült ételek

A PNAS tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy kínai kutatócsoport arra jött rá, hogy az olajban sült ételek – különösen a sült krumpli – gyakori fogyasztása 12 százalékkal növeli a szorongás, és 7 százalékkal a depresszió kialakulásának kockázatát ahhoz képest, mintha nem fogyasztanánk ilyen ételeket.

Persze a kutatók erősen hangsúlyozzák, további eredményekre van még szükségük ahhoz, hogy ezt kijelenthessék, ugyanis az még nem világos számukra, hogy maguk a zsíros ételek okozzák-e a mentális problémákat, vagy inkább a depresszióra és szorongásra hajlamos emberek fogyasztanak gyakrabban ilyen élelmiszereket.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...