A legfrissebb kutatások szerint az olajban sült ételek fogyasztása összefüggésbe hozható a szorongás és a depresszió kialakulásának kockázatával. Érdekesség, hogy ez a jelenség inkább a fiatalok körében fordul elő, azon belül is inkább a férfiakat érinti.
A PNAS tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy kínai kutatócsoport arra jött rá, hogy az olajban sült ételek – különösen a sült krumpli – gyakori fogyasztása 12 százalékkal növeli a szorongás, és 7 százalékkal a depresszió kialakulásának kockázatát ahhoz képest, mintha nem fogyasztanánk ilyen ételeket.
Persze a kutatók erősen hangsúlyozzák, további eredményekre van még szükségük ahhoz, hogy ezt kijelenthessék, ugyanis az még nem világos számukra, hogy maguk a zsíros ételek okozzák-e a mentális problémákat, vagy inkább a depresszióra és szorongásra hajlamos emberek fogyasztanak gyakrabban ilyen élelmiszereket.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: