Komoly betegséget okozhatnak az olajban sült ételek

Bármennyire is finomak, egyáltalán nem tesznek jót a szervezetünknek az olajban sült ételek, ráadásul a mentális egészségünkre is rossz hatással vannak.

A legfrissebb kutatások szerint az olajban sült ételek fogyasztása összefüggésbe hozható a szorongás és a depresszió kialakulásának kockázatával. Érdekesség, hogy ez a jelenség inkább a fiatalok körében fordul elő, azon belül is inkább a férfiakat érinti.

Komoly betegséget okozhatnak a zsírban sült ételek

A PNAS tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy kínai kutatócsoport arra jött rá, hogy az olajban sült ételek – különösen a sült krumpli – gyakori fogyasztása 12 százalékkal növeli a szorongás, és 7 százalékkal a depresszió kialakulásának kockázatát ahhoz képest, mintha nem fogyasztanánk ilyen ételeket.

Persze a kutatók erősen hangsúlyozzák, további eredményekre van még szükségük ahhoz, hogy ezt kijelenthessék, ugyanis az még nem világos számukra, hogy maguk a zsíros ételek okozzák-e a mentális problémákat, vagy inkább a depresszióra és szorongásra hajlamos emberek fogyasztanak gyakrabban ilyen élelmiszereket.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...