Négy éve nem ivott és evett ez a 26 éves nő

Egy ritka betegség miatt képtelen enni és inni Celia Chartres-Aris, aki egy YouTube-videóban mesélt mindennapjairól.

A 26 éves Celia Chartres-Aris emésztőrendszere négy éve állt le egy rendkívül ritka betegség (Loeys–Dietz szindróma) miatt, mely 70 millió emberből csupán egyet érint. A nőt napi 14 órán keresztül egy katéterre kötve kell táplálni, így csupán naponta 10 órát „élhet". Minden tápanyagot valamint gyógyszert ezen keresztül juttat be a szervezetébe, így semmit nem ehet és ihat.

Négy éve nem ivott és evett ez a 26 éves nő

Folyamatos fájdalmaim vannak, rendkívül fáradt vagyok, emellett ki vagyok téve mindenféle betegségnek. A szerveim vagy ki sem fejlődtek rendesen, vagy már leálltak

– meséli Celia a Truly videójában.

Betegségét tovább nehezíti, hogy orvosai teljesen tehetetlenek, mivel ezt a szindrómát még alig ismerik. Nem igazán végeznek kutatásokat sem, így nem sok kezelés elérhető számára.

Komoly napirendje van

Celia minden nap 6:45-kor ébred, ekkor fut le az infúzió, mely életben tartja. Gyakorlatilag minden, ami az életben maradáshoz szükséges – kalóriák, vitaminok, gyógyszerek – egy katéteren jut a véráramába, mely közvetlenül köti össze a szívét a külvilággal. Éppen emiatt otthona szinte steril kell, hogy legyen.

Az is halálos lehet, ha egyetlen porszem bejut a csövön keresztül a szervezetembe.

Celine most 26 éves, és nagy valószínűséggel már csak 10 éve van hátra, vagy annyi sem.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...