Bemutatjuk a szegfűszegolajat, ami több, mint varázslatos

Rengeteg mindere lehet gyógyír a szegfűszegolaj, szóval itt az ideje, hogy jobban megismerd ezt a csodaszert.

A szegfűszegolajat a szegfűszeg szárított virágbimbóiból nyerik ki. Ez a csodaolaj számos gyógyászati tulajdonsággal rendelkezik, és helyileg alkalmazzák a fájdalom enyhítésére. Az olaj színe halványsárga és aranybarna közötti, fűszeres illata van, hasonlóan a szegfűszeg illatához. Az olajat gyakran használják illat- és aromaanyagként is, azonban szájvizekben és édesítőszerekben is megtalálható.

A szegfűszegolajat sokan a fogak egészségére gyakorolt előnyei miatt ismerik. Ennek az illóolajnak magas az eugenol-, az oleanolsav- és a polifenoltartalma, amelyek segítenek megakadályozni a fogak meszesedését és erózióját. Továbbá egy tanulmány szerint felveszi a küzdelmet a szuvas fogak ellen.

A szegfűszegolaj rengeteg mindenre használható.

Sokkal több van benne

Ezek mellett azonban a szegfűszegolaj gyulladáscsökkentő, tele van antioxidánsokkal, gomba- és baktériumölő hatása is van, ami segíthet többek között a pattanások megszüntetésében, illetve fokozza a különböző betegségek elleni immunitást. Egy a Pharma Innovation Journel által készített kutatásból kiderült, hogy a szegfűszegolaj 35,7%-kal csökkenti a különböző gyulladásokat.

A szegfűszegolajat használják különböző arckrémekben is, hiszen öregedésgátló hatása is van. Az eugenol és az oleanolsav kötődik a sejtmembránokhoz, megvédve őket a szervezetben keletkező, rákot okozó anyagoktól, így segít megakadályozni a betegség kialakulását.

Az emésztési problémákkal küzdők is fellélegezhetnek, ugyanis ha rendszeresen szegfűszegolajat lélegeznek be, akkor – a vizsgálatok szerint – csökkentheti a hányingert és a hányást. Sőt, ha néhány csepp olajat a gyomor területére dörzsölünk, elősegítheti az IBS okozta tüneteket és a méreganyagok eltávolítását a testből.


Még több hasznos anyag, amelyeket lehet eddig nem ismertél:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...