Bemutatjuk a szegfűszegolajat, ami több, mint varázslatos

Rengeteg mindere lehet gyógyír a szegfűszegolaj, szóval itt az ideje, hogy jobban megismerd ezt a csodaszert.

A szegfűszegolajat a szegfűszeg szárított virágbimbóiból nyerik ki. Ez a csodaolaj számos gyógyászati tulajdonsággal rendelkezik, és helyileg alkalmazzák a fájdalom enyhítésére. Az olaj színe halványsárga és aranybarna közötti, fűszeres illata van, hasonlóan a szegfűszeg illatához. Az olajat gyakran használják illat- és aromaanyagként is, azonban szájvizekben és édesítőszerekben is megtalálható.

A szegfűszegolajat sokan a fogak egészségére gyakorolt előnyei miatt ismerik. Ennek az illóolajnak magas az eugenol-, az oleanolsav- és a polifenoltartalma, amelyek segítenek megakadályozni a fogak meszesedését és erózióját. Továbbá egy tanulmány szerint felveszi a küzdelmet a szuvas fogak ellen.

A szegfűszegolaj rengeteg mindenre használható.

Sokkal több van benne

Ezek mellett azonban a szegfűszegolaj gyulladáscsökkentő, tele van antioxidánsokkal, gomba- és baktériumölő hatása is van, ami segíthet többek között a pattanások megszüntetésében, illetve fokozza a különböző betegségek elleni immunitást. Egy a Pharma Innovation Journel által készített kutatásból kiderült, hogy a szegfűszegolaj 35,7%-kal csökkenti a különböző gyulladásokat.

A szegfűszegolajat használják különböző arckrémekben is, hiszen öregedésgátló hatása is van. Az eugenol és az oleanolsav kötődik a sejtmembránokhoz, megvédve őket a szervezetben keletkező, rákot okozó anyagoktól, így segít megakadályozni a betegség kialakulását.

Az emésztési problémákkal küzdők is fellélegezhetnek, ugyanis ha rendszeresen szegfűszegolajat lélegeznek be, akkor – a vizsgálatok szerint – csökkentheti a hányingert és a hányást. Sőt, ha néhány csepp olajat a gyomor területére dörzsölünk, elősegítheti az IBS okozta tüneteket és a méreganyagok eltávolítását a testből.


Még több hasznos anyag, amelyeket lehet eddig nem ismertél:

Forrásaink voltak.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...