Újjászületett a Hold utcai piac

Főnixmadárként támadt fel a Hold utcai piac, ahol a hét hat napján vásárolhatunk közvetlenül a magyar termelőktől.

Van néhány függőség az életemben, amitől nehezen tudok szabadulni, de van amitől nem is szeretnék. A piacozás is ilyen, úgyhogy igazi örömhír, hogy újra megnyitották a Hold utcai piacot, ráadásul nem csak megszépítették, hanem őstermelőkkel árasztották el. Na jó, ez még így ebben a formában nem igaz, mert a képeket elnézve még igencsak foghíjasak az üzlethelyiségek, de reméljük, hogy hamar virágzásnak indul majd, hiszen várják még a termelőket, a piac honlapján lehet is regisztrálni. Miért is örülünk ennek annyira? Egy részt hét napból hat napon nyitva lesz (hétfőtől-szombatig, úgyhogy vasárnap meg mehetünk a Szimplába). Másrészt pedig a hazai termelőket kívánják segíteni, így bízhatunk benne, hogy nem a nagybani importzöldségek gazdagítják majd a portékát, és lesz végre jó „igazi” hús és tejtermék is. Harmadrészt meg a belváros szívében van, úgyhogy sok ember számára elérhető lesz. Ezt erősítendően már át is nevezték, úgyhogy igyekezzünk memorizálni a Belvárosi Piac nevet, míg a Hold utcait kitörölni emlékezetünkből. Én ezt szívesen meg is teszem, mármint a memóriatörlést, hiszen az utóbbi időben igen szomorú látványt nyújtott az elhagyatott üres tér, ahol már csak egy-két kitartó árus ólálkodott.

A termelőktől vásárolni ugye azért érdemes, mert sokkal jobb minőséget kapunk, mint az utaztatott termékek esetében, emellett – ahogy ezt a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is hangsúlyozta – a rövidebb értékesítési láncnak köszönhetően még olcsóbb is. Azaz plusz egy kereskedőt és plusz egy profitot spórol meg mindenki, igazi win-win helyzet.

A felújításra szánt 220 millióból sikerült az épület XIX. századi arculatát és ezzel együtt történelmi értékét is megőrizni, emellett olyan funkciókkal is bővíteni, mint a teljes akadálymentesítés. A csarnokban helyet kapott a belvárosi szociális bolthálózat üzlete is, amelyben a rászorulók vásárolhatnak, közvetlenül a termelőktől származó magyar árukat is.

Persze nekem is pont most kellett elköltözni a környékről, úgyhogy én újabban a Fény utcai piaccal ismerkedem, de hamarosan biztosan tartok egy terepszemlét a megújult Belvárosi Piacon is!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...