Új kedvenc Budapest szívében! A hely se nem trendi, se nem drága, és nem árul külföldi csodafogásokat. A Cserpes Tejivó igazi színfolt a magyar gasztropalettán!
Régi kedvenc újratöltve
Emlékeztek még a tejivókra? Aki nem, annak kis segítség: olyan vendéglátó-ipari egység, ahol friss tejre és egyszerűbb pékárura vágyók csillapíthatták étvágyukat. A tejivók húsz évvel ezelőtt sajnos rekordsebességgel tűntek el, helyettük gomba módra szaporodni kezdtek a látványpékségek. Míg Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely mestere gondolt egyet, és megnyitotta nosztalgiaboltját a budapesti Deák tér közvetlen szomszédságában.
Egyszerű, friss, hazai, olcsó!
Ha a Cserpes Tejivóban vagyunk:
- Először válasszunk egy finom italt – kakaót, karamellás tejet, kávét, tejet vagy friss gyümölcsből készült turmixot.
- Utána dönthetünk, hogy mi kívánkozik mellé: kakós csiga, túrós batyu, rongyos kifli (a croissant lánykori neve), molnárka vagy sajtos pogácsa, esetleg egy helyben készült szendvics sajttal, mangalicakolbásszal vagy nyers, érlelt sonkával.
- A melegszendvics is igazi csemege – az NDK-s melegszendvics sütőként elhíresült retro gépezetben készítik. Ezen kívül van még saláta, tejberizs, madártej és természetesen a Cserpes tejtermékek is megtalálhatóak.
- Cserpes Istvántól megtudtuk, hogy az ételek és italok alapanyagai mind saját márkájukból kerülnek ki.
- A kakós csigát – figyelem, kelt tésztás, nem leveles! –, a rongyos kiflit, a batyut és a pogácsát négy hölgy frissen készíti a vendégeknek, a többi pékárut, felvágottakat és zöldségeket pedig hosszas kutatómunkával választotta ki a tulajdonos.
Cserpes Tejivóról még több információ itt >>