Beleégett az étel a lábosodba? Íme 3 tuti tipp a tisztításhoz

Beleégett a lábosba vagy a serpenyőbe az étel, és már semmi ötleted nincs, hogyan lehetne kivakarni a szennyeződést? Ne dobd ki, mutatunk három tuti trükköt tisztításra!

A leégett edények sokszor menthetetlennek tűnnek, az égett ételmaradékot ugyanis egyáltalán nem egyszerű levakarni. Kapargatás és a szemétbe dobás helyett válassz három tippünk közül egyet, és az edényed szebb lesz, mint újkorában! (Vagy legalább olyan szép)

1. Használj kockacukrot

Szokatlan tisztítási módszer, néhány darab kockacukor azonban csodákra képes! Nedvesítsd be egy kicsit az edényeket (vigyázz, ne legyen túl meleg a víz, akkor elolvad a cukor), és mint egy apró mosogatószivaccsal, a kockacukorral kezdd el dörzsölni az égett felületet. Az égett folt gyorsan megadja magát, a makacsabb és vastagabb szennyeződésekhez azonban még el kellhet egy kis cukros segítség.

2. Forralj egy kis mosószert és hidrogén peroxidot

Méghozzá az edényben! Az odaégett edénybe tégy nagyjából egy ujjnyi hidrogén peroxidot, majd adj hozzá 2-3 nyomásnyi mosogatószert. Kezdd el felforralni az edény tartalmát. Ha már habosodik, leveheted a tűzről. A felforrt egyveleget hagyd kihűlni, így máris könnyebb lesz letisztítanod a megpörkölődött részeket.

3. Használj szódabikarbónát

A leégett edénybe eressz vizet, és önts rá 2-3 kanál szódabikarbónát. Hagyd, hogy a víz felforrjon, és legalább 5 percig rotyogjon, ez alatt az idő alatt a szódabikarbóna szépen elkezdi leoldani az odaégett réteget az edény faláról. Ha kihűlt a víz, egy egyszerű szivacs vagy mosogatókefe segítségével már könnyen lemoshatod a maradék szennyeződést.

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...