Beleégett az étel a lábosodba? Íme 3 tuti tipp a tisztításhoz

Beleégett a lábosba vagy a serpenyőbe az étel, és már semmi ötleted nincs, hogyan lehetne kivakarni a szennyeződést? Ne dobd ki, mutatunk három tuti trükköt tisztításra!

A leégett edények sokszor menthetetlennek tűnnek, az égett ételmaradékot ugyanis egyáltalán nem egyszerű levakarni. Kapargatás és a szemétbe dobás helyett válassz három tippünk közül egyet, és az edényed szebb lesz, mint újkorában! (Vagy legalább olyan szép)

1. Használj kockacukrot

Szokatlan tisztítási módszer, néhány darab kockacukor azonban csodákra képes! Nedvesítsd be egy kicsit az edényeket (vigyázz, ne legyen túl meleg a víz, akkor elolvad a cukor), és mint egy apró mosogatószivaccsal, a kockacukorral kezdd el dörzsölni az égett felületet. Az égett folt gyorsan megadja magát, a makacsabb és vastagabb szennyeződésekhez azonban még el kellhet egy kis cukros segítség.

2. Forralj egy kis mosószert és hidrogén peroxidot

Méghozzá az edényben! Az odaégett edénybe tégy nagyjából egy ujjnyi hidrogén peroxidot, majd adj hozzá 2-3 nyomásnyi mosogatószert. Kezdd el felforralni az edény tartalmát. Ha már habosodik, leveheted a tűzről. A felforrt egyveleget hagyd kihűlni, így máris könnyebb lesz letisztítanod a megpörkölődött részeket.

3. Használj szódabikarbónát

A leégett edénybe eressz vizet, és önts rá 2-3 kanál szódabikarbónát. Hagyd, hogy a víz felforrjon, és legalább 5 percig rotyogjon, ez alatt az idő alatt a szódabikarbóna szépen elkezdi leoldani az odaégett réteget az edény faláról. Ha kihűlt a víz, egy egyszerű szivacs vagy mosogatókefe segítségével már könnyen lemoshatod a maradék szennyeződést.

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...