5 töltelék a bejglibe, ami jóval olcsóbb, mint a mák vagy a dió

Elképesztő bejgliízesítéseket mutatunk, ha számodra túlment a lélektani határon a mák és a dió ára.

A bejgli nem mindig tartozott a szinte elérhetetlen árú ünnepi édességek közé (főleg, ha az embernek van egy diófája a kertben), de évről évre olyan magasságokba szokott a két alaptöltelék, azaz a mák és a dió ára, hogy sokan kihagyják a menüsorból karácsonykor. Ne tegyük, készítsünk alternatív, jóval olcsóbb tölteléket!

Azért mutatunk pár hagyományosabbat is:

Meggyes-mákos bejgli

A családom nagy mákrajongó, ezért sokszor terítékre kerülnek a mákos sütemények. Karácsonykor mi más is kerülhetne a süteményes tálra, mint a jól megszokott mákos bejgli, ezúttal ...

Birsalmás-diós bejgli

A megszokott diós és a mákos bejglin kívül számos ízletes töltelékkel gazdagíthatjuk a tésztát. Birsalmával egészítettem ki a diós tölteléket, és annyira finom lett, hogy a család ...

Jöhet a csoki, a kakaó vagy a különféle lekvárok (szilvalekvár, hmmm!), illetve a kókuszreszelék, sőt, a sós változatok is: káposztás, darált húsos, kolbászos receptet is mutatunk!

Kattintsatok a galériára az olcsóbb bejgliötletekért!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is készítsd el otthon:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...