Csokis, pisztáciás, meggyes – 8 hely, ahonnan különleges bejgliket rendelhetünk

Kinek ne lenne ismerős az érzés, amikor több szelet diós bejglit egy kis mákossal fojtunk le, az immár napok óta tartó bejglizésben? Ha a sokszor kóstolt ízek helyett vágysz valami különlegeset, nyolc cukrászdát és pékséget ajánlunk a 2023-as év végi ünnepekre!

  • Szabi, a pék pimasz bejglije

Szabadfi Szabira mindig számíthatunk, ha frissen sült péksüteményről és egy kis bolondságról van szó. Abban biztosak lehetünk, hogy kilométernyi bejgli fog gazdára lelni idén is a Panificio il Basilico pékségekben az ország több pont pontján (tavaly emlékezetes volt Szabi málnás-pisztáciása is, ami 100%-ban teljes kiőrlésű, kovászos tésztával készült. A képen pedig tepertős tésztába csavart véreshurkás-almás sós bejgli látható. A meglepetés az első falat után garantált! Aki mégsem hazardírozna szerettei körében, olyan ízek közül válogathat, mint a diós mazsolás, a gesztenyés vagy a 1001 éjszaka fantázianevet kapott fügés-datolyás-mazsolás-pisztáciás bejgli.

Szabi, a pék / forrás
  • Vagány ízek Kelenföldön: 8-féle gourmet bejgli az Erdős és fiaitól

Újbuda kedvencét a Kelenföldi pályaudvar és az Etele Pláza szomszédságában találjuk. A kis családi műhelyre mindig számíthatunk az ünnepek alatt, igazi karácsonyi hangulatba varázsolják a kirakatot, a bejglikínálatuk pedig egyenesen pazar. A hagyományos mellett olyan extra ízkombinációkkal készülnek idén (a teljesség igénye nélkül), mint a rumos-gesztenyés, csokis-duplamarcipános, sós karamellás, amarena meggyes és gesztenyemézes-citromos. Mindez az ő minőségükben prezentálva, wow. Itt olvashatjátok a velük készült interjúnkat!

Erdős és fiai / forrás

Erdős és fiai

Budapest XI. kerület, Etele tér 3.

  • Hihetetlen, hogy sütés nélkül ilyen bejgli készülhet: Naspolya Nassola

A Naspolya Nassolda közel tíz éve nyitott a Gozsdu Udvarral szembeni kis utcában, és ismerve a budapesti vendéglátóhelyek felhozatalának változékonyságát, sokan biztosan nem jósoltak volna ilyen nagy jövőt egy kávézónak-cukrászdának, ahol kizárólag nyers vegán édességek készülnek, glutén, szója, tojás és tejtermékek nélkül. A nyugatabbra igen menő “raw vegan” irányzatnak megfelelően elsősorban gyümölcsökből, olajos magvakból és fűszerekből készítik a termékeiket, szigorúan főzés-sütés nélkül, 42 C fok alatti hőkezeléssel, így megőrizve az édességeik alapanyagainak minél magasabb vitamin- és ásványianyag-tartalmát. Óriási húzás, hogy ezzel az eljárással bevállalták a bejglit is, amit idén a mákos és diós ízeken kívül fügés-csokis ízben is készítenek.

Naspolya Nassolda / forrás

Naspolya Nassolda

Budapest VI. kerület, Káldy Gyula u. 7.

  • Mákos-meggyes és csokis - marcipános a váci Ribizli Édesműhelyben

A váci Ribizli szinte hihetetlen pontszámmal szerepel a Google-ön: 4,9-re értékelték az eddigi munkájukat a vendégeik. A Duna-parti vendégházban működő újhullámos cukrászdában még a “mentes” sütik is finomak, ami számos “mentes” termékről nem mondható el. “Nagy dilemma volt belevágjunk-e, újítsunk-e, aztán végül megtettük” – írták ki vendégeiknek az igazán dicséretes elhatározásukat. Így a megszokott töltelékek mellett idén kínálnak mákos-meggyest, mandulás-narancsost, pisztáciást és csokis-marcipánost is.

Ribizli / forrás

Ribizli Édesműhely

Vác, Ady Endre sétány 5.

  • Szarvas kedvence, az Ildikó Cukrászda is kitesz magáért

Urbán Ildikó cukrászmester műhelye méltán Szarvas és környékének nagy kedvence, immár több mint tíz éve bizonyítják, hogy a Dél-Alföldön is van helye egy egyszerre hagyománytisztelő és a kor elvárásait is teljesítő cukrászdának. Minden bejglijük mellett külön feltüntetik, hogy kézműves, de ismerve a cukrászda süteményeinek minőségét, ez szinte felesleges is. Az Angyali fantázianevet kapott bejglijük ihletője a zöld dió (igazi nosztalgikus alapanyag!), az Advent gyöngye vörösáfonyás-mandulás, de mákos-meggyes, narancsos, szilvás és zserbós bejglik is szerepelnek a szortimentben.

Ildikó Cukrászda / forrás

Ildikó Cukrászda

Szarvas, Szabadság út 24.

  • Ínyencen és mentesen is: KaraMeli Tortaműhely

A KaraMeliről ugyanaz a szép teljesítmény elmondható, mint a váci Ribizli Édesműhelyről, mégpedig a vendégek adta 4,9-es pontszám a Google-értékelések alapján. Ha hihetünk a tortaműhely finomságait már kóstolóknak, valóban a tökéletesre törekednek a székesfehérvári cukrászda falai között is. Melitta, a hely cukrásza, szíve és lelke felel az édességekért, aki Dániában tanulta ki a szakma alapjait, és a fehérváriak nagy örömére nem külföldön kamatoztatja a tudását. A mákos-narancsos és pisztáciás-málnás mellett sütnek glutén- és tejmentes, valamint cukormentes bejgliket is.

KaraMeli / forrás

KaraMeli Tortaműhely

Székesfehérvár, Károly János u. 1.

  • Újhullámos cukrászda a folyóparton: a győri Zaandra

A Zaandra desszertjei mintha csak egy Pinterest-oldalról lépnének elő: stílusosak, ízlésesek, minimalisták. De nem minden a külcsín, egy sütemény vagy torta hiába szép, ha az ízek felejthetőek. “Cukros hóbort helyett egy szelet élmény” – szól a cukrászda egyik mottója, és valóban, Szakács Alexandra keze alatt életre kelnek az ízek. A műhelyében személyes átvétel működik, és Győr több vendéglátóhelyén árulják a finomságait. A karácsonyra a pisztáciás bejglin kívül aprósütemény-boxokkal, pekándiós babkával és krampampuli lekvárral is készül a kis édességbázis.

Zaandra / forrás

Zaandra

Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B

  • Cukiság Cegléden: Bake Away Desszertbár

A kis édességpont a szemet és szájat egyaránt kényezteti. Egy helyes kis cukrászda, ahol jó a kávé, egészséges és mutatós sós reggelik is készülnek, a sütemények között pedig klasszikusokat és újhullámos finomságokat egyaránt találunk. Somlói galuska, dobostorta, Bounty-szelet, Eszterházy-szelet, vaníliás tarte, meggyes és szilvás pite, kekszek, muffinok, aprósütik, linzer, kozák sapka… Gombóc Artúrnak sem lenne oka panaszra. Bejglikínálatukban pisztáciás-málnás a “mindent bele” specialitás, a “mentes” vonalon pedig cukormentes diós és mákos, valamint búzaliszt-, tej- és cukormentes diós és mákos szerepel.

Bake Away Desszertbár

Cegléd, Kossuth tér 10.

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapkép: Erdős és fiai Cukrászda / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...