Ennyiért vehetünk majd minőségi bejglit

Ha úgy döntünk, idén nem saját kezűleg sütjük a bejglinket, hanem cukrászdában vesszük, akkor igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A karácsony közeledtével egyre jobban tudatosul bennünk, mennyivel többe fog kerülni idén a karácsonyi vacsora az inflációnak és a folyamatos árnövekedésnek köszönhetően. Különösen azoknál az alapanyagoknál tűnik majd fel a drágulás, melyeket ritkán vagy csak karácsonykor fogyasztunk, ilyen például a ponty vagy a bejgli.

Ennyiért vehetünk majd minőségi bejglit

Idén a minőségi bejglik ára általában 3000 forinttól indul, és nagyjából 4500-5000 forint körül áll meg

– nyilatkozta a VG-nek a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Erdélyi Balázs. A szakértő hozzátette, hogy természetesen az ipari bejglik ennél olcsóbbak lesznek, de ezeknek sokkal silányabb a minősége.

Az áremelkedést a növekvő alapanyagárakkal magyarázta, a végső árat pedig az is befolyásolja, mennyiért kapja a szolgáltatójától az energiát az adott cukrászda.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...