Begurult az ismert séf, mert elvették a Michelin-csillagát

A híres francia séf, Marc Veyrat alaposan kiborult, amikor három Michelin-csillagos éttermétől elvették az egyik elismerést. 

Marc Veyrat a dél-francia savoyai régió síparadicsomában, Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet. A nagy tekintélyű éttermi kalauz, a Michelin 2018-ban három csillagot adott az étteremnek, de idén az egyiket visszavonta.

Veyrat azért fordult bírósághoz, mivel szerinte a Michelin "homályos és zavart válaszokat adott" neki, amikor megkérdezte a leminősítés okát. A séf ügyvédje szerint az indoklásban például az szerepelt, hogy a séf, aki egyébként savoyai termékekkel dolgozik, cheddar sajtot szolgált fel az étteremben. A Michelin kalauz közleményében hangsúlyozta, hogy megértik a séf csalódottságát, akinek szakácstudományát senki sem vonja kétségbe, de nem tartják szerencsésnek a vádaskodást és a hangos tiltakozást.

Olvasd el ezt is!

Egy magyar fiú lett Közép-Európa legjobb séfje

"Mi elsősorban a fogyasztók tájékoztatásáért vagyunk felelősek, ezért bíráltuk felül korábbi ajánlásunkat" - írták hozzátéve, hogy tanulmányozzák a séf állítását és nyugodt hangnemben fognak válaszolni.

Az ügy tárgyalását november 27-re tűzték ki Párizsban.

Ezeket olvastad már?

címlapkép: getty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...