Begurult az ismert séf, mert elvették a Michelin-csillagát

A híres francia séf, Marc Veyrat alaposan kiborult, amikor három Michelin-csillagos éttermétől elvették az egyik elismerést. 

Marc Veyrat a dél-francia savoyai régió síparadicsomában, Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet. A nagy tekintélyű éttermi kalauz, a Michelin 2018-ban három csillagot adott az étteremnek, de idén az egyiket visszavonta.

Veyrat azért fordult bírósághoz, mivel szerinte a Michelin "homályos és zavart válaszokat adott" neki, amikor megkérdezte a leminősítés okát. A séf ügyvédje szerint az indoklásban például az szerepelt, hogy a séf, aki egyébként savoyai termékekkel dolgozik, cheddar sajtot szolgált fel az étteremben. A Michelin kalauz közleményében hangsúlyozta, hogy megértik a séf csalódottságát, akinek szakácstudományát senki sem vonja kétségbe, de nem tartják szerencsésnek a vádaskodást és a hangos tiltakozást.

Olvasd el ezt is!

Egy magyar fiú lett Közép-Európa legjobb séfje

"Mi elsősorban a fogyasztók tájékoztatásáért vagyunk felelősek, ezért bíráltuk felül korábbi ajánlásunkat" - írták hozzátéve, hogy tanulmányozzák a séf állítását és nyugodt hangnemben fognak válaszolni.

Az ügy tárgyalását november 27-re tűzték ki Párizsban.

Ezeket olvastad már?

címlapkép: getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek