Soupe à l’oignon, azaz hagymaleves
Az igazán összetett ízvilágot a hosszú ideig kevergetett karamellizált hagyma adja, és természetesen a fehérbor, a bagett a tetején pedig már csak a ráadás!
Cassoulet
Ez a babos egytálétel tele van füstölt húsokkal és kolbásszal, igazán nehéz étel, igazi ínyenceknek.
Beef bourguignon
Ezt a vörösboros marharagutJulia Child tette halhatatlanná még a ‘60-as években. A finom zöldfűszerek, a vörösbor és a gyöngyhagyma teszi igazán ellenállhatatlanná.
Tarte Tatin, a fordított almatorta
Stéphanie Tatin véletlenül fordítva pakolta a tepsibe az almás süti hozzávalóit. Az így kapott édesség az eredetinél is izgalmasabb lett. Készülhet kevert, leveles vagy pitetésztából is, és szinte bármilyen gyümölcsből.
Ratatouille, avagy lecsó másképp
A fűszerezésen kívül leginkább abban különbözik a hagyományos magyar lecsótól, hogy olívaolajjal készül, és ettől különösen friss ízt kap. A paprika és a paradicsom mellett pedig cukkini, padlizsán, sőt, akár gomba is mehet bele, bár ez utóbbi egyáltalán nem követelmény. Végül pedig: nem kerül bele sem füstölt kolbász, sem tojás, semmiféle állati fehérje, így a vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.
Confit de canard
Konfitálás során a húst alacsony hőmérsékleten – 80-90 fokon – hosszasan főzik, amíg az meg nem puhul. Ezt követően a kisütött húst saját zsírjában tárolják hűvös helyen, amely így hosszú hónapokig is eláll. A klasszikus konfit készülhet kacsacombból, libacombból, szeletelt lapockából, oldalasból, szárnyasok zúzájából vagy májából. A confit de canard tipikusan kacsacomból készült étel.
Ezeket olvastad már?
Ezeket az ételeket kóstold meg, ha Dániában jársz
A dán tradicionális ételeket kevesen ismerik, íme egy kötelező lista olyan érdekességekkel, amiket mindenképp próbáljatok ki, ha Dániában jártok!
Németh OrsiÉld át ezt a francia gasztroorgazmust! - VIDEÓ
Több tucat elbűvölő francia péksütemény, ámulatba ejtő desszertek születése pillanatról-pillanatra - ahogy egy profi francia cukrász készíti! Valódi ételpornó pikáns képeken.
Hering András5 tévhit a konyhából, amit jobb, ha elfelejtünk
Vannak olyan konyhai állítások, amiket tényként kezelünk, pedig sok közülük csak tévhit. Mire gondolunk? Elmondjuk!
Németh OrsiEz az új trend törheti meg az amerikai konyhák uralmát
Az amerikai konyhák jöttek, láttak és győztek! Most viszont egy új trend ütötte fel a fejét, ami megtörheti az egyeduralmukat.
Németh Orsi