Bátor Tábor: gyógyító élmények

A betegség elfogadása, leküzdése könnyebben megy, ha van egy vidám, szerető közeg, ahol elfeledtetik a nehézségeket, a betegből újra gyermek lehet. Ez a Bátor Tábor! (x)

Bátor Tábor

A Bátor Tábor Alapítvány teljesen ingyenes turnusaiban daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek részesül gyógyító, megerősítő élményekben. A táborozók állandó orvosi felügyelet mellett lovagolhatnak, íjászkodhatnak, kipróbálhatják az ország legmodernebb magas-kötélpályát, különféle sportokat, kézművességet, színjátszást, zenélést. Rengeteg öröm, sikerélmény és megerősítés éri őket – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. A tábor élményterápiás módszerei kimutathatóan javítják a gyerekek közérzetét, egészségi állapotát, a többi gyerekhez és felnőtthöz való viszonyukat. 2001 óta már több mint 4675 súlyos beteg gyerek és családjuk tapasztalhatta mindezt a Bátor Táborban.

A Bátor Tábor Alapítvány az idén már 850 daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermeket és családjukat segíti a gyógyulásban ingyenes élményterápiás programokkal. Az alapítvány táborhelye Hatvan mellett található és kora tavasztól késő őszig folyamatosan működik.

Bátor tál

Egyikünk számára sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, és különösen fontos, hogy a gyermekeinknek egészséges és laktató ételeket készítsünk. A Bátor Tábor Alapítvány ezért egy szakácskönyvvel kedveskedett a táborozó gyermekek, szüleik, nagyszüleik, az önkéntesek számára, de bizonyára azok is örömmel veszik majd kézbe a Bátor tál második kiadását, akik csak egészségesebb fogásokra vágynak. A szuper receptkönyvből nemcsak azt tudhatod meg, hogy milyen az étel a Bátor Táborban, hanem azt is, hogy milyen az élet!

Szotyolában sült csirkefasírt

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a ...

Krémes rizspuding nyers eperkompóttal

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a ...

A Bátor tálban lévő nagyszerű recepteket Mautner Zsófiának, Segal Viktornak, Ugrai-Nagy Tündének és Dr. Békési Andreának köszönhetjük! (x)

A Bátor tál szakácskönyvet itt rendelheted meg >>

Tudj meg többet a Bátor Táborról! >>

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...