Nem várt okból újból drágul a baromfihús

Sajnos ismét rossz hírek érkeznek a baromfihúspiac háza tájáról. Ezúttal újabb oka lesz az áremelkedésnek.

Magas patogenitású madárinfluenza-vírust mutattak ki Portugáliától Finnországig számos európai országban, amiből egyértelmű, hogy a betegség továbbra is fokozott veszélyt jelent a baromfiállományokra, és tovább emelheti a válság miatt amúgy is rettentő magas szárnyashúsárakat – közölte a Nébih.

Tovább emelheti a válság miatt amúgy is magas szárnyashúsárakat a madárinfluenza

...a madárinfluenza ciklikussága várhatóan megszűnik, és része lesz a mindennapjainknak

– állítják a szakemberek.

A helyzet kezelése szempontjából elengedhetetlen, hogy a gazdák megvédjék állományukat, minden óvintézkedést megtéve.

Ami fontos:

  • a kislétszámú, jellemzően háztáji baromfitartóknak is kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi minimumfeltételeket
  • továbbra is országszerte érvényesek a fedett, lehetőleg oldalról is zárt, a vadmadaraktól elhatárolt helyen történő etetést és itatást előíró rendelkezések
  • a takarmányt és alomanyagot zárt helyen kell tárolni vagy utóbbit fóliával letakarni, hogy ne férjenek hozzá a vadmadarak

Forrásunk volt.


További aktualitás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...