Készíts home barista módjára finom, krémes cappuccinot otthonodban!

A cukrász és szakács mesterség mellett ma már a barista szakma is egyre elismertebb, és sokan sajátítják el – manapság virágkorukat élő – barista tanfolyamok, workshopok segítségével a kávékészítés alapjait.

Vágyakozva nézed, hogyan öntik a kávédra a szebbnél szebb latte-art mintákat kedvenc kávézódban? Nem kell ahhoz profi baristának lenni, hogy te is ízletes és látványos cappuccinókkal nyűgözd le a családtagjaidat.

Legyél te is barista, kérd karácsonyra a tanfolyamot magadnak!

Abban, hogy hogyan lehet home barista babérokra törni, Kiss Döníz, a budapesti Coffee Education Center alapítója és barista trénere segít nekünk: „A finom és szép cappuccino elkészítéséhez két dolog esszenciális: egyrészt a jól elkészített eszpresszó, másrészt a megfelelően felgőzölt tej. És itt jön az első titok: nem mindegy, hogy milyen tejet használsz. Tévedés, hogy a magas zsírtartalom számít, hiszen a tej fehérjetartalma felel a tejhab megfelelő szerkezetéért. Egy latte-arttal díszített kávé nem csak esztétikus, de finomabb is, hiszen ahhoz hogy jól sikerüljön például egy szív minta, a tejhabnak is krémesnek kell lennie, ami a látványon túl selymes szájérzetet is biztosít."

Lepj meg másokat barista tanfolyammal, ajándékozz ajándék vouchert!

Ha kedvet kaptunk a latte-artozáshoz, lehetőségünk van az öntés technikáját a sok éves tapasztalattal rendelkező barista tréner kezei alatt megtanulni a Coffee Education Center latte-art tanfolyamán. Az otthoni gyakorlás során pedig már csak a képzeletünk szabhat határt a különböző minták öntésének. A másik fontos összetevő, az eszpresszó elkészítésének alapvető szabályait pedig a home barista tanfolyamon sajátíthatjuk el.

Legyél Te is latteart-művész!

Ezen az átfogó képzésen miközben jól szórakozunk, rengeteg érdekességet tudunk meg a kávéról.

Te tudtad például, hogy a kávé egy trópusi gyümölcs magja?

És ami a legfontosabb, akár már most karácsonykor felvehetjük az italmenünkbe a profi barista módjára elkészített cappuccinot, de akár meglephetjük szeretteinket is egy ajándék voucherrel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...