Vágyakozva nézed, hogyan öntik a kávédra a szebbnél szebb latte-art mintákat kedvenc kávézódban? Nem kell ahhoz profi baristának lenni, hogy te is ízletes és látványos cappuccinókkal nyűgözd le a családtagjaidat.
Abban, hogy hogyan lehet home barista babérokra törni, Kiss Döníz, a budapesti Coffee Education Center alapítója és barista trénere segít nekünk: „A finom és szép cappuccino elkészítéséhez két dolog esszenciális: egyrészt a jól elkészített eszpresszó, másrészt a megfelelően felgőzölt tej. És itt jön az első titok: nem mindegy, hogy milyen tejet használsz. Tévedés, hogy a magas zsírtartalom számít, hiszen a tej fehérjetartalma felel a tejhab megfelelő szerkezetéért. Egy latte-arttal díszített kávé nem csak esztétikus, de finomabb is, hiszen ahhoz hogy jól sikerüljön például egy szív minta, a tejhabnak is krémesnek kell lennie, ami a látványon túl selymes szájérzetet is biztosít."
Ha kedvet kaptunk a latte-artozáshoz, lehetőségünk van az öntés technikáját a sok éves tapasztalattal rendelkező barista tréner kezei alatt megtanulni a Coffee Education Center latte-art tanfolyamán. Az otthoni gyakorlás során pedig már csak a képzeletünk szabhat határt a különböző minták öntésének. A másik fontos összetevő, az eszpresszó elkészítésének alapvető szabályait pedig a home barista tanfolyamon sajátíthatjuk el.
Ezen az átfogó képzésen miközben jól szórakozunk, rengeteg érdekességet tudunk meg a kávéról.
Te tudtad például, hogy a kávé egy trópusi gyümölcs magja?
És ami a legfontosabb, akár már most karácsonykor felvehetjük az italmenünkbe a profi barista módjára elkészített cappuccinot, de akár meglephetjük szeretteinket is egy ajándék voucherrel.