Bárhol, csak grillezz!

Miért van az, hogy a szabadban, parázson sült ételek olyan finomak? Akármilyen grilltechnológiát alkalmazhatunk, csak nyerhetünk az ügyön! (x)

A kicsi, összecsukható, hónunk alá csapható kemping-grilltől a hatalmas, beépíthető, gázüzemű csodákig nagy a választék grillezők terén. Mi most a teljesség igénye nélkül kiemeltünk egy-két általunk nagyon kedvelt darabot, amelyek különböző élethelyzetekben nagyon jó szolgálatot tehetnek a háztartásodban. Olvasd cikkünket figyelmesen, mert az itt szerzett tudásmorzsák segítségedre lehetnek következő játékunkban!

"Mindened van hozzá"- grill

Használd a legmélyebb gáztepsid kültéri girllezéshez: töltsd meg a tepsit faszénnel, vedd ki a sütődben lévő rácsot is, tedd a tepsi tetejére, és süss rajta fóliában vagy anélkül sok-sok finomságot kinn a szabadban. A rácsodat külön, a földön, körbekerített sütőhely fölött is alkalmazhatod, de egy-két használat után mondj le arról, hogy vissza tudod tenni tűzhelyedbe.

Egyidényes grill

Az összes szupermarketben, még a műszaki áruházakban is kapható az a kis rövid lábú dobozos grill, amit gyorsan szét lehet szerelni és összerakni. Nem nehéz, így akár hátizsákban is hordozható. Nagy szabadságot ad, kirándulások alkalmával, egy erdei tisztáson is kitűnően sütögethetünk vele. Mielőtt útnak indulnánk, ne felejtsük el bepakolni a hátizsákba a grillzöldségeket és a Karaván Grillsajtot.

Ufógrill

Általában feketére festik azt a magasított lábú grillezőt, amelyet egy időben a benzinkutaknál lehetett megvenni. Ehhez már nem kell lehajolni, állva, úriasan is sütögethetünk rajta. Nagy, kupolaszerű fedelén van egy kis kerek ablak, amellyel szabályozhatjuk a levegő ki-beáramlását, és így a brikettek égését is. Ez nagyszerű funkció, ugyanis parázson sül a legjobb hús! Ez a termék az a megengedhető luxus, ami mindenkinek jár!

Népi módszerek

A mi kis népünk nagyon találékony: fém tárcsákon, talicskára és vödörre rakott rácson, átalakított kemencében, szóval mindenhol, ahol tud, grillez. A legcsinosabb találmányunk a vidéki házak külső falához épített vasrácsos grillező, amelyben csodálatos fóliás burgonyák is készíthetőek, de akár egy Tihany Grill Camembert sajt is grillezhető rajtuk.

Álló grillek

Ezeken a grillezőkön akár több egymás feletti, vagy különböző, egymás melletti rács is van. Oldaluk magasan zárható, hogy az időjárás ne befolyásolja a sütögetés sikeres kimenetelét. Ide már kellenek a hosszabb nyelű grilleszközök, amelyekkel megmozgathatjuk a parazsat, a húsokat és a zöldségeket a rácson. Beépített és szabadon álló változatok közül választhatunk. Ezzel már igazán lehet villogni!

Egyéb grilltechnológiák

Hogy ne kelljen sok időt eltölteni a parázskészítéssel, kitaláltak alternatív tűzcsiholó módszereket is. A gázpalackos megoldás első hallásra kicsit veszélyesnek tűnhet, de biztosíthatunk mindenkit: már nagyon sokan túlélték ezt a folyamatot. A másik népszerű lehetőség az elektromos grill. Ez aztán tényleg villámgyorsan, tehát egy gombnyomásra bekapcsolható. A hatalmas amerikai, új-zélandi és ausztrál változatokon még vaslapos sütőrész is található. Nem pénztárcabarát, ellenben eszméletlen mutatós dísze lehet a kertünknek.

Ha pedig mégis úgy döntenél, hogy nem a szabadban, hanem otthon, a konyhádban készítenél grillételt, akkor is tökéletes választás a Karaván Grillsajt, melyet áfonyás kevert salátával tálalhatsz:

Keress nagyszerű grill alapanyagokat a Sajtbisztróban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...