Még az ünnep előtt drágulhat egy húsvéti élelmiszer

Rossz hír azoknak, akik ilyen hússal ünnepelnek húsvétkor, ugyanis a szűkös kínálat miatt biztosan drágulni fog.

„A szűkös kínálat miatt enyhe mértékben emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban" – számolt be az Index.hu.

Részben a szűkös kínálat okolható a drágulásért

Drágulás elé néz a bárányhús

A drágulást tehát a kínálat visszaesése okozza, ami mögött az áll, hogy az őszi fedeztetést sokan elhalasztották a tavalyi takarmányhiány miatt. Továbbá idén korán van a húsvét, vagyis kevesebb állat érte el az értékesítési súlyt – magyarázta a hiány okát a Juh Terméktanács.

A húsvét előtt a felvásárlási ár 5-8 százalékkal alacsonyabb volt a tavalyi azonos időszakinál.

A terméktanács arra számít, hogy az élőállat-kivitel idén 460 ezerről 440 ezerre eshet vissza. „A legnagyobb felvásárlónak jelenleg Olaszország számít, őt követi Németország, Ausztria és a Közel-Kelet több állama is" – emelte ki a Juh Terméktanács.

A kivitel 45-50 százaléka a húsvéti, 20-25 százaléka a karácsonyi időszakba esik.

A szakértők elmondása szerint a belföldi fogyasztás évek óta egyre jobban csökken, idén nagyjából 2700 tonna körül alakulhat.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...