Még az ünnep előtt drágulhat egy húsvéti élelmiszer

Rossz hír azoknak, akik ilyen hússal ünnepelnek húsvétkor, ugyanis a szűkös kínálat miatt biztosan drágulni fog.

„A szűkös kínálat miatt enyhe mértékben emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban" – számolt be az Index.hu.

Részben a szűkös kínálat okolható a drágulásért

Drágulás elé néz a bárányhús

A drágulást tehát a kínálat visszaesése okozza, ami mögött az áll, hogy az őszi fedeztetést sokan elhalasztották a tavalyi takarmányhiány miatt. Továbbá idén korán van a húsvét, vagyis kevesebb állat érte el az értékesítési súlyt – magyarázta a hiány okát a Juh Terméktanács.

A húsvét előtt a felvásárlási ár 5-8 százalékkal alacsonyabb volt a tavalyi azonos időszakinál.

A terméktanács arra számít, hogy az élőállat-kivitel idén 460 ezerről 440 ezerre eshet vissza. „A legnagyobb felvásárlónak jelenleg Olaszország számít, őt követi Németország, Ausztria és a Közel-Kelet több állama is" – emelte ki a Juh Terméktanács.

A kivitel 45-50 százaléka a húsvéti, 20-25 százaléka a karácsonyi időszakba esik.

A szakértők elmondása szerint a belföldi fogyasztás évek óta egyre jobban csökken, idén nagyjából 2700 tonna körül alakulhat.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...