Puha vajaspiskóta-párnába süppedő barackos kockák. Mitől lesz ilyen szép, és illatos ez a süti? Olvass tovább, megtudod!
Vajas piskóta
A vajas piskóta összeállítása sima ügy. Tudom, sokan tartanak tőle, a piskóta szó hallatán is összerezzenek, mert ez az egyik rettegett, ’sosem fog sikerülni’ receptjük, de most ők is tényleg lazán álljanak hozzá. A lényeg, hogy a massza egynemű legyen, és a formába egyenletesen simítsuk bele. Így körülbelül mindenhol egyforma magasra jön fel, és csodálatos sütikockákat hozhatunk létre.
Illatos tészta
Itt most nem a vaníliás cukor lesz a menő, hanem egy szépséges, kezeletlen citrom lereszelt héja adja meg az alap illatfelhőt a sütinek. A barackról se feledkezzünk meg, ez is pont olyan ’ludas’ lesz az aroma létrehozásában!
Tipp: ha a baracod nem olyan érett és édes, szórj egy-egy mokkáskanál barnacukrot a sütibe süppedve a tetejére.
Barack
Mehet a tetejére sárgabarack és kajszi is. Őszivel és nektarinnal még nem próbáltam, de miért ne! A lényeg, hogy elég csak a tészta tetejére helyezni, nem kell belenyomni, sütés közben úgyis megemelkedik a piskóta és körbefonja a felezett gyümölcsöt.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: