Süss piskótapárnába süppedő illatos barackokat

Lefekvés előtt, hogy szépet álmodj. Felkeléskor, hogy jól induljon a reggel, és a nap bármely szakában egy kis plusz töltet beszerzésére, szóval, bármikor jól jön egy barackos kocka.

Puha vajaspiskóta-párnába süppedő barackos kockák. Mitől lesz ilyen szép, és illatos ez a süti? Olvass tovább, megtudod!

Süppedős barackos süti - receptért kattints a képre!

Vajas piskóta

A vajas piskóta összeállítása sima ügy. Tudom, sokan tartanak tőle, a piskóta szó hallatán is összerezzenek, mert ez az egyik rettegett, ’sosem fog sikerülni’ receptjük, de most ők is tényleg lazán álljanak hozzá. A lényeg, hogy a massza egynemű legyen, és a formába egyenletesen simítsuk bele. Így körülbelül mindenhol egyforma magasra jön fel, és csodálatos sütikockákat hozhatunk létre.

Illatos tészta

Itt most nem a vaníliás cukor lesz a menő, hanem egy szépséges, kezeletlen citrom lereszelt héja adja meg az alap illatfelhőt a sütinek. A barackról se feledkezzünk meg, ez is pont olyan ’ludas’  lesz az aroma létrehozásában!

Tipp: ha a baracod nem olyan érett és édes, szórj egy-egy mokkáskanál barnacukrot a sütibe süppedve a tetejére.

Látványos barackos süti, receptért katt a képre!

Barack

Mehet a tetejére sárgabarack és kajszi is. Őszivel és nektarinnal még nem próbáltam, de miért ne! A lényeg, hogy elég csak a tészta tetejére helyezni, nem kell belenyomni, sütés közben úgyis megemelkedik a piskóta és körbefonja a felezett gyümölcsöt.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk