Barackos-diós rétesrózsa, ami a te konyhádban is kivirágozhat

Ugyan se nem gyorsabb, se nem maceramentesebb ez a recept, mint a hagyományos rétesé, mégis érdemes belőle legalább három tepsivel sütni. Hogy miért? Az okok sokrétűek: hanyag elegancia, tökéletesen eltalált ízpárosítás a töltelékben, és még sorolhatnánk. De a győzködés helyett inkább hadd beszéljen magáért a recept!

A boltban is kapható réteslapok nagymértékben megkönnyítették a konyhai munkát a háziasszonyok és -urak számára, és nem is csak kizárólag azért, mert innentől kezdve csak különleges alkalmakkor kellett nekiállni a házi tészta kézzel való húzásának. Nem, ennél jóval többet nyertünk az előre elkészített lapokkal: egy sor új, kreatív és innovatív süteményreceptet hívott életre a réteslap, amelyek nagyobb része a pikk-pakk, játszi könnyedséggel elkészíthető kategóriába tartozik. Kiváló példa erre az alább következő barackos-diós rétesrózsa is, ami rövid időn belül produkál lehengerlő eleganciát és utánozhatatlan ízfelhozatalt.

Nézd meg galériánkban a barackos-diós rétesrózsák készítésének lépéseit!

A barackos-diós rétesrózsák teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...