Barackos-diós rétesrózsa, ami a te konyhádban is kivirágozhat

Ugyan se nem gyorsabb, se nem maceramentesebb ez a recept, mint a hagyományos rétesé, mégis érdemes belőle legalább három tepsivel sütni. Hogy miért? Az okok sokrétűek: hanyag elegancia, tökéletesen eltalált ízpárosítás a töltelékben, és még sorolhatnánk. De a győzködés helyett inkább hadd beszéljen magáért a recept!

A boltban is kapható réteslapok nagymértékben megkönnyítették a konyhai munkát a háziasszonyok és -urak számára, és nem is csak kizárólag azért, mert innentől kezdve csak különleges alkalmakkor kellett nekiállni a házi tészta kézzel való húzásának. Nem, ennél jóval többet nyertünk az előre elkészített lapokkal: egy sor új, kreatív és innovatív süteményreceptet hívott életre a réteslap, amelyek nagyobb része a pikk-pakk, játszi könnyedséggel elkészíthető kategóriába tartozik. Kiváló példa erre az alább következő barackos-diós rétesrózsa is, ami rövid időn belül produkál lehengerlő eleganciát és utánozhatatlan ízfelhozatalt.

Nézd meg galériánkban a barackos-diós rétesrózsák készítésének lépéseit!

A barackos-diós rétesrózsák teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...