Ki ne imádná a friss, lédús őszibarackot magába megenni?! Isteni, és nyilván senki sem fog azzal pepecselni, hogy leszedje a héját. Ugyanakkor, ha például pitét vagy fagylaltot készítesz az őszibarackból, a héj zavaró lehet. De mégis mivel? Krumplihámozóval? Késsel? Nem, ennél van egy sokkal jobb ötletünk. Mondjuk is, hogyan hámozd meg az őszibarackot!
A módszer, amivel anélkül tudod meghámozni nagy mennyiségű őszibarackot, hogy az a veszély fenyegetne, hogy megvágod magad:
- Blansírozd az őszibarackot. Egyszerűen forralj fel egy nagy fazék vizet, majd óvatosan dobd bele az őszibarackokat. A blansírozás egy főzési technika, ami jelen helyzetben segít neked meglazítani az őszibarack héját, így könnyebben el lehet majd távolítani azt. A folyamat gyors, kb. 30 másodpercet vesz igénybe, ezért fokozottan ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig főni az őszibarackot.
- Sokkold az őszibarackot. Egy kanállal merd ki az őszibarackot a lábasból, és azonnal tedd jégfürdőbe, azaz egy jeges vízzel teli nagy tálba.
Ez a sokkolás gyorsan lehűti az őszibarackot, és megakadályozza, hogy belül pépes, túlfőtt állagúvá váljon. Ügyelj arra, hogy előre elkészítsd a jeges fürdőt, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnod.
- Hámozd meg. Ha kihűlt, vedd ki az őszibarackot a jégfürdőből. Kézzel óvatosan húzd le a bőrt róluk – minimális erőfeszítéssel engedni fognak. Végül távolítsd el a magokat, majd vágd fel szükség szerint az őszibarackokat.
Használd fel gyorsan egy friss nyári salátában vagy fagyaszd le őket későbbre!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a nyári gyümölcsöket is imádjuk: