A tuti módszer, amivel fröccsenés nélkül vághatod fel a barackot

Felvágni egy barackot "igazi dráma" volt – egészen mostanáig. Egy új videó ugyanis új fejezetet nyit abban, hogyan szeleteled fel ezt a csonthéjas gyümölcsöket.

Elméletben meg lehetne enni az őszibarackot és nektarint akár egyben is, na de ki akarná, hogy mindene csupa ragacs legyen a létől? Ez az opció csak a legvégső esetben játszik, addig pedig marad a trükközés, hogyan lehet felvágni a barackot úgy, hogy a lehető legtöbb húshoz jussunk hozzá a magot kikerülve. Igazi geometriai feladvány volt ez mindezidáig.

A tuti módszer, amivel fröccsenés nélkül vághatod fel a barackot

Holly, a gasztroíró Instagram-oldalán egy videóban térítette meg a követőit, hogyan is kell egyszerűen, hatékonyan, mindenféle macera nélkül felvágni a barackot. Ha szeretnéd valamilyen formában télire tartósítani a barackot, befőznél, barackos galette-et sütnél vagy csak magában fogyasztanád, mindenképpen kapóra jön ez a metódus.

A lényeg, hogy nem azzal kezdi, hogy a megszokott módon fentről lefelé felvágja a gyümölcsöt, hanem vízszintesen halad a késsel, majd ha körbeért, egy kicsit megcsavarja és szétszedi a két felet. Aztán fogja a baracknak azt a felét, amiben olyan kimozdíthatatlanul csücsül a mag, mint az Excalibur a sziklában, és megismétli az előbbi mozdulatot.

Tehát vízszintesen vágja el a gyümölcsöt, kicsit megmozgatja a két felet, amik ezek után könnyedén szétválnak, a mag pedig szépen kivehető a húsból.

A módszerben a legzseniálisabb, hogy nemcsak barackot lehet felvágni ilyen módon, hanem bármilyen gyümölcsöt, aminek a közepén mag van.

Forrásunk volt


Olvass még többet a nyár slágergyümölcséről, a barackról:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...