Elméletben meg lehetne enni az őszibarackot és nektarint akár egyben is, na de ki akarná, hogy mindene csupa ragacs legyen a létől? Ez az opció csak a legvégső esetben játszik, addig pedig marad a trükközés, hogyan lehet felvágni a barackot úgy, hogy a lehető legtöbb húshoz jussunk hozzá a magot kikerülve. Igazi geometriai feladvány volt ez mindezidáig.
Holly, a gasztroíró Instagram-oldalán egy videóban térítette meg a követőit, hogyan is kell egyszerűen, hatékonyan, mindenféle macera nélkül felvágni a barackot. Ha szeretnéd valamilyen formában télire tartósítani a barackot, befőznél, barackos galette-et sütnél vagy csak magában fogyasztanád, mindenképpen kapóra jön ez a metódus.
A lényeg, hogy nem azzal kezdi, hogy a megszokott módon fentről lefelé felvágja a gyümölcsöt, hanem vízszintesen halad a késsel, majd ha körbeért, egy kicsit megcsavarja és szétszedi a két felet. Aztán fogja a baracknak azt a felét, amiben olyan kimozdíthatatlanul csücsül a mag, mint az Excalibur a sziklában, és megismétli az előbbi mozdulatot.
Tehát vízszintesen vágja el a gyümölcsöt, kicsit megmozgatja a két felet, amik ezek után könnyedén szétválnak, a mag pedig szépen kivehető a húsból.
A módszerben a legzseniálisabb, hogy nemcsak barackot lehet felvágni ilyen módon, hanem bármilyen gyümölcsöt, aminek a közepén mag van.
Olvass még többet a nyár slágergyümölcséről, a barackról: