A tuti módszer, amivel fröccsenés nélkül vághatod fel a barackot

Felvágni egy barackot "igazi dráma" volt – egészen mostanáig. Egy új videó ugyanis új fejezetet nyit abban, hogyan szeleteled fel ezt a csonthéjas gyümölcsöket.

Elméletben meg lehetne enni az őszibarackot és nektarint akár egyben is, na de ki akarná, hogy mindene csupa ragacs legyen a létől? Ez az opció csak a legvégső esetben játszik, addig pedig marad a trükközés, hogyan lehet felvágni a barackot úgy, hogy a lehető legtöbb húshoz jussunk hozzá a magot kikerülve. Igazi geometriai feladvány volt ez mindezidáig.

A tuti módszer, amivel fröccsenés nélkül vághatod fel a barackot

Holly, a gasztroíró Instagram-oldalán egy videóban térítette meg a követőit, hogyan is kell egyszerűen, hatékonyan, mindenféle macera nélkül felvágni a barackot. Ha szeretnéd valamilyen formában télire tartósítani a barackot, befőznél, barackos galette-et sütnél vagy csak magában fogyasztanád, mindenképpen kapóra jön ez a metódus.

A lényeg, hogy nem azzal kezdi, hogy a megszokott módon fentről lefelé felvágja a gyümölcsöt, hanem vízszintesen halad a késsel, majd ha körbeért, egy kicsit megcsavarja és szétszedi a két felet. Aztán fogja a baracknak azt a felét, amiben olyan kimozdíthatatlanul csücsül a mag, mint az Excalibur a sziklában, és megismétli az előbbi mozdulatot.

Tehát vízszintesen vágja el a gyümölcsöt, kicsit megmozgatja a két felet, amik ezek után könnyedén szétválnak, a mag pedig szépen kivehető a húsból.

A módszerben a legzseniálisabb, hogy nemcsak barackot lehet felvágni ilyen módon, hanem bármilyen gyümölcsöt, aminek a közepén mag van.

Forrásunk volt


Olvass még többet a nyár slágergyümölcséről, a barackról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...