Bár nem tudják, mi az, hogy 'magyar', teljesen odavannak nemzeti ételeinkért az amerikai egyetemisták

Rakott krumpli, rakott kel, gulyás, pörkölt, palacsinta - őszinte örömujjongás a reakció szinte mindegyik nemzeti ételünkre. 

Hat (amerikai?) diák, hat vélemény, a közös vonás, hogy egyik sem ismeri Magyarországot vagy a magyar ételeket, bár az egyik srác megörül, hogy a legjobb barátja anyukája magyar származású, tehát AKÁR már ehetett is valamit tőlünk, tudta nélkül. Ötféle ételt kóstolnak, a vélemények között pedig gyakorlatilag nincs negatív. Meglepő!

1. Csirkepaprikás nokedlivel

Chillihez (az egytálételhez) hasonlítják első blikkre és kóstolásra is, a csirkét felismerik, a paprikás ízt nem, és persze a nokedlit sem. De tényleg nagyon ízlik mindenkinek.

2. Rakott kel

Lasagne zöldséggel, illetve enchilada - ez az első benyomásuk. Fasírtról is beszélnek, húsgolyós és paradicsomos ízről, "szinte olaszos" - mondják. Nagyon imádják.

Zöldbabos rakott kel

Jó pár éve kisérleteztem ki, mikor a 90 napos diétát csináltam. Kedvenc ételem a rakott kel, de az a diétába sehova nem illeszkedik be. Ezért ezt kellett kitalálni belőle! Az íze nem az ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

3. Baracklekváros palacsinta dióval

Ezt nem igazán értem, erre a párosításra nem mondanám, hogy annyira jellemző lenne a magyar konyhára, főleg nem áfonyával díszítve...Láthatóan furcsállják, hogy fel van tekerve a palacsinta, és nem látnak bele, a diófélét jó ötletnek tartják, a barack ízét csak egy lány ismeri fel. Szeretik ezt is.

"Ránk nem jellemző, hogy dióféléket rakjunk a palacsintánkba, de el kéne kezdenünk. Ezek a magyarok aztán tudják, mit csinálnak."

4. Rakott krumpli

Reggelinek vélik a kolbász és a tojás miatt, illetve "burritónak burrito nélkül" - a krumpliért szinte mind rajong, szóval nagy baj nem lehet, a sajtot mondjuk nem értjük, mert eredetileg az ugye nincs egy rakott krumplin. Kiemelik az egyszerű alapanyagokat, az egyik lány pedig úgy véli, bármelyik nap tudná enni reggelire, boldogan.

Ezt is szerettétek!

Ennyi bókot egyszerre még sosem kaptak magyar ételek

5. Gulyásleves

Ezt valamilyen oknál fogva teljesen sűrű, nem értem, miért nem sikerült egy rendes levest főzni nekik a felvételre, de mindegy. Inkább tűnik marhapörköltnek, ahhoz is hasonlítják Az egyik lány, bár emiatt később elszégyelli magát, konzervízűnek tartja. Összességében viszont siker ez is.

Angolosok pedig nézzék végig, érdemes, már csak a lelkendezésért is - meglepő, de tényleg őszintének tűnik:

Ezeket olvastad már?

A srácok Youtube-csatornáját itt éred el.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...