4 dolog, amit banánhéjjal is tisztíthatsz

Rengeteg módszer, házi tisztítószer áll a rendelkezésünkre, amik csak bevetésre várnak. De mit tud a banánhéj, amit az ecet vagy a szódabikarbóna nem? Nézzük!

Ha valami igazán költséghatékony és környezetbarát módszert szeretnél kipróbálni tisztítószer helyett, akkor a banánhéjnál jobbat nem is tudnánk ajánlani. A banánhéj ugyanis a háztartásban is tökéletesen bevethető alapanyag.

4 dolog, amit banánhéjjal is tisztíthatsz

Ezüst edények megmentője

Aprítógéppel keverj össze néhány banánhéjat, hogy paszta állagú legyen. Töröld át vele az edényeket, öblítsd le, és már kész is vagy. Csillogó-villogó edényeket kaphatsz.

Bőr anyagokhoz

A banánhéj belső részét használhatod a bőr megújítására is. A héjakból származó kálium felszívódik a bőrben, csökkentve ezzel a kopásnyomokat. Kanapékhoz, textíliákhoz kiváló módszer!

Próbáld ki fémfelületekhez

A finom karcolásnyomokat is eltünteti a banánhéj, a konyhában pedig az inox felületekhez is bevetheted. Nem kell mást tenned, csak a héj belsejét körkörös mozdulatokkal felkenni a felületre, majd üvegtisztítóval áttörölni.

Fa bútorokhoz is jolly joker!

Ez nagyon jó hír, főleg azoknak, akiknek a konyhabútoruk fából készült. A konyhában minden jobban igénybe van véve, így könnyebben karcolódik. Téged is zavarnak ezek a nyomok? Akkor vesd be a banánhéjat! Kend be a fafelületet, dörzsöld át a banánhéj belső felével, majd töröld le egy nedves ruhával. Meglátod, szebb lesz, mint új korában.

Forrásunk volt.

Szerző: Németh Orsi


Még több takarítás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...