Banánhéjjal szépülnek a nők a TikTokon

Lehet, hogy ezúttal nem a kukában landol majd a banánhéj, hanem felhasználod a szépségápolási rutinodban?

A TikTokon rengeteg érdekességre lehet rátalálni. A legújabb ilyen a banánhéj alapú szépségápolási rutin, melynek kipróbálói azt állítják, hogy arcunkhoz dörzsölve olyan bőrfeszesítő, ránctalanító és fiatalító hatást érhetünk el, mintha egy nagyon drága kezelést hajtottak volna végre rajtunk. De mégis mennyi ennek az igazságtartalma?

Banánhéjjal szépülnek a nők a TikTokon

Dr. Kunal Malik a Popsugar kérdésére azt válaszolta, hogy bár a banánhéj jót tud tenni a bőrnek, egyelőre nincsenek tudományos kutatások a banánhéj szépítő hatásairól.

Ezen kívül a bőrgyógyász azt is hozzátette, hogy bár rengeteg a benne található tápanyag, ezek a jótékony vegyületek a bőrbe dörzsölve nem képesek molekuláris szinten felszívódni. Tehát bármilyen pozitív hatást veszünk észre a bőrünkön a banánhéjjal való dörzsölés után, az valószínűleg csak időszakos.

Forrásunk volt.


További hasznos cikkek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...