A barnuló banánok napja: így készíts belőlük mennyei sajttortakockát

Könnyű, elképesztően finom, légiesen könnyed desszertet mutatunk, amelyet kicsit időigényes elkészíteni, de megéri kivárni! Ez a banános sajttortakocka lesz az új kedvencetek, az egyszer biztos!

Ha van gyümölcs, ami pillanatok alatt beérik a konyhapulton, az nem más, mint a banán. Az egyre barnább gyümölcsből szerencsére számos ízletes ételt és italt lehet készíteni, banánkenyér és turmix helyett azonban most egy nagyon egyszerű banános sajttortareceptet mutatunk, ami egyszerűen fenomenális élményt nyújt.

A banános sajttortakocka receptjét itt találod!

Hozzávalók a legalsó kekszes réteghez: 200 g zabkeksz, 4 evőkanál vaj (olvasztva), 1 csipet só, 2 evőkanál nádcukor (sima is jó)

A sajttortaréteghez: 3 banán (érett), 250 g mascarpone, 420 g sűrített tej (cukrozott), 4 db tojás (L-es méretű), só csipet, 1 kávéskanál vanília kivonat, 1 evőkanál étkezési keményítő

A legfelső, tejszínhabos réteghez: 300 g habtejszín, 100 g mascarpone (zsíros), 60 g porcukor, 4 gramm zselatin (+ 2 evőkanál víz)

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kekszet késes aprítóban finomra darájuk, hozzáadjuk a nádcukrot, és megsózzuk. Hozzákeverjük az olvasztott vajat is, majd egy 32x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt hőálló tálba borítjuk. Egy kanál hátuljával elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk. 10-12 perce sütőbe tesszük 170 °C-ra. Hagyjuk kihűlni.

A banános sajttortaréteghez az összes szükséges alapanyagot (minden legyen szobahőmérsékletű!) turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Ráborítjuk a kekszes alapra, majd előmelegített 170 °C-os sütőben 40-50 perc alatt, alsó-felső fokozaton készre sütjük. A lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe 4-5 órára.

A legfelső, tejszínhabos réteghez a tejszínt robotgéppel habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a mascarponét is. A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni, és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük. Keverjük el egy kevés krémmel, (a hőkiegyenlítés végett), végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed. Majd halmozzuk a süti tetejére, és szépen simítsuk el. Szeletelés és tálalás előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

A banános sajttortakocka receptjét itt találod!

A banános sajttortakocka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...