A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

A rostban gazdag, kiegyensúlyozott étrend az egészség egyik alapköve, hiszen támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, csökkenti a gyulladásokat, és segíthet megelőzni a komolyabb bélrendszeri problémákat. De mi van akkor, ha a szervezeted nem viseli jól a magas rostbevitelt? Sokan tapasztalnak puffadást vagy hasi diszkomfortot bizonyos rostok fogyasztása után, így inkább kerülik őket. Itt jön képbe a bambuszrost!

Ez az emésztőrendszer-barát rostforrás tökéletes alternatívát jelent azoknak, akik kíméletes, de hatékony megoldást keresnek a béltisztításra. Bár valamivel drágább, mint más rostforrások, előnyei miatt egyre népszerűbb.

Kattints a képre, és tudd meg, miért érdemes beépíteni az étrendedbe a bambuszrostot!

Hogyan fogyasszuk?

A napi ajánlott rostbevitel nők számára 25-30 gramm, férfiaknak valamivel több, ebből napi 5-10 grammot érdemes bambuszrostból fedezni. Kezdésként napi 5 gramm javasolt, amit fokozatosan lehet növelni. A bambuszrostot elkeverheted vízben, turmixban, joghurtban vagy akár egy tányér krémlevesben is – íztelen és szagtalan, így bármilyen ételbe könnyen beilleszthető.

Ha természetes módon szeretnéd támogatni az emésztésedet és az egészségedet, a bambuszrost tökéletes választás lehet!

Forrásunk volt.


Még többet a rostokról itt olvashatsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...