Bálint gazda: Nem érdem 100 évesnek lenni, ez csak véletlen szerencse - születésnapján mesél Bálint György

,,Legszívesebben most már csak szemlélője lennék ennek a világnak" - összegzi elmúlt éveit a Helikon kiadó videójában az ország kertésze, a ma 100 éves Bálint György. 

,,Nagyon vegyes érzelmei vannak az embernek. Egyrészt az, hogy nem érdem száz évesnek lenni, ez csak véletlen szerencse, hogy valaki elér egy ilyen hosszú kort. Másrészt, nagyon sok tapasztalatot össze lehet szedni száz év alatt. Én például akkor születtem, amikor Magyarország még Osztrák-magyar Monarchia volt"

- meséli a Helikon kiadó videójában Bálint gazda. Az ország kertésze július 28-án ünnepli születésének 100. évfordulóját. Bálint György a rövid videóban az elmúlt száz évről, a mai világról és a róla alkotott gondolatokról mesélt - írja a 24.hu.

Bálint gazdát szinte mindenki ismeri az országban. Mindene a kertészkedés, amit nem csak az idősebb korsztállyal szerettetett meg az elmúlt évtizeekben, a fiatalabb generációt is szeretné arra ösztökélni, óvják és gondozzák a természetet.

Boldog születésnapot kívánunk a 100 éves Bálint gazdának!

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

címlap: facebook

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...