Egy balatoni étteremben már a tálalásért is pluszban kell fizetni

Ebben a balatonfüredi étteremben pluszban kell azért fizetni, ha kétfelé szeretnénk tálaltatni egy adag ételt.

Bár az igazi balatoni szezon várat még magára picit, azt már most látni, hogy igencsak megugrottak az árak a Balaton környékén. A balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, és sajnos a strandokon is elszállhatnak a jegyárak.

Balatoni étterem a Kádár-korszakban / Fortepan

A Blikk egyik olvasója pedig azt is elmondta, hogy a balatonfüredi Halászkert étteremben már a tálalásért is plusz pénzt kérnek, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt. Olvasójuk palacsintát rendelt a híres vendéglátóhelyen, de mivel előtte látta, mekkora adagot szervíroznak, két tányéron kért egy adagot, amiért az étterem plusz díjat számolt fel. A megszólaló elárulta a konkrét összeget is: 300 forintot számláztak ki neki ezért a „plusz szolgáltatásért”.

A lap egyik munkatársa inkognitóban is felkereste az érintett éttermet. Ugyanúgy ketté tálalva kérte a palacsintát, amiért neki is felszámolták a plusz díjat. Megkeresésére az étterem vezetője elárulta, hogy két éve vezették be a fizetséget, mert sok vendég kérte előtte is, hogy szedjék ketté az adagokat.

Csakhogy ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van

– mondta az üzletvezető, aki szerint csupán jelképes összegről van szó, és bár az alapanyagárak miatt 10 százalékos áremelésre készülnek, a kettétálalás díján nem változtatnak.

Forrásunk volt.


Még több hír itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...