Ennyivel is drágulhatnak a balatoni büfék ételei

Idén el kell felejteni az 1500 forintos balatoni menüket.

Már a nyitásra készülnek a balatoni büfések, elkezdték a karbantartásokat, az alapanyagok beszerzése is folyamatban van, nagy valószínűséggel már nem a tavalyi árakkal találkoznak a vendégek a büfékben, írja a Sokszínű Vidék a Sonlinera hivatkozva.

Bár már nagyban zajlanak a nyitási előkészületek, sokan egyelőre tanácstalanok azzal kapcsolatosan, mennyit emeljenek az árakon.

Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni

– mondta a portálnak Makkos Péter fonyódi étterem-tulajdonos, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke.

Ennyivel is drágulhatnak a balatoni büfék ételei

Makkos Péter hozzátette, hogy a nagykereskedésekben napi árat vezettek be, és az sem kizárt, hogy ellátási problémák is akadhatnak.

A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni.

Azt is elmondta a tulajdonos, hogyha megszűntetik az árstopot, akkor fel kell készülni, hogy duplájára nő az étolaj ára, ezt pedig be kell építeni például a lángos árába is. Azonban nemcsak az alapanyagok, hanem az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, valamint a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás-inimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...