Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a Balaton egyedi itala

Előkelő helyet szerzett Fehér Péter különleges itala, amely több szállal is kötődik a magyar tengerhez.

Több mint 800 másik versenyző közül a magyar Balaton Gin került ki aranyérmesként a rangos, nemzetközi World Gin Awards versenyen Londonban. Fehér Péter ötletgazda itala a kortárs kategóriában aratott a ginek Oscar-díjaként is emlegetett eseményen.

Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a Balaton egyedi itala / Fotó: Facebook

Mind az ital, mind az ötletgazda is szorosan kötődik a Balatonhoz, innen jött hát az ötlet a névhez. De ezen kívül a gin ízében is hozza a balatoni életérzést: harmonikus, gyümölcsös aromájával a felhőtlen nyarak hangulatát kívánja megidézni.

A Balaton Gin ízkavalkádjában érezhető a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula is. Minden összetevő a tó környékéről, helyi beszállítóktól érkezik, és maga az alkohol is a térségben, Somlón készül.

Bíztunk a díjban, de abban nem, hogy dupla aranyat kapunk, és elérjük a legmagasabb pontszámot. Nagy megtiszteltetésnek tekintjük a díjat, az ital igazi csapatmunkának köszönhető

– nyilatkozta egy interjúban Fehér Péter.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...