Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a Balaton egyedi itala

Előkelő helyet szerzett Fehér Péter különleges itala, amely több szállal is kötődik a magyar tengerhez.

Több mint 800 másik versenyző közül a magyar Balaton Gin került ki aranyérmesként a rangos, nemzetközi World Gin Awards versenyen Londonban. Fehér Péter ötletgazda itala a kortárs kategóriában aratott a ginek Oscar-díjaként is emlegetett eseményen.

Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a Balaton egyedi itala / Fotó: Facebook

Mind az ital, mind az ötletgazda is szorosan kötődik a Balatonhoz, innen jött hát az ötlet a névhez. De ezen kívül a gin ízében is hozza a balatoni életérzést: harmonikus, gyümölcsös aromájával a felhőtlen nyarak hangulatát kívánja megidézni.

A Balaton Gin ízkavalkádjában érezhető a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula is. Minden összetevő a tó környékéről, helyi beszállítóktól érkezik, és maga az alkohol is a térségben, Somlón készül.

Bíztunk a díjban, de abban nem, hogy dupla aranyat kapunk, és elérjük a legmagasabb pontszámot. Nagy megtiszteltetésnek tekintjük a díjat, az ital igazi csapatmunkának köszönhető

– nyilatkozta egy interjúban Fehér Péter.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...