„Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg a Balaton térségében 1,256 milliárd forintos uniós forrásból a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi vezetésével, amely a Festetics család örökségét mutatja be Keszthelyen, Hévízen, Gyenesdiáson és Balatongyörökön" – írja a Sokszínű vidék.
A kiválasztott ételek a helyi és környékbeli éttermek kínálatában szerepelnek majd
Az említett projekt részeként született meg a hagyományos magyar receptúrákat felvonultató, korszerű konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor. Az ételeket a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatta be április 27-én. A fogások hamarosan a helyi és környékbeli éttermek kínálatában is szerepelnek majd.
A cél az volt, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez, és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen
– hangzott el az ételek bemutatásakor.
Íme a bemutatott fogások
Hideg előétel
- Libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács
Levesek
- Salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
- Klasszikus pontyhalászlé
Főételek
- Vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
- Fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel
Desszertek
- Rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
- Festetics tortácska
- Somlói galuska
Ezek is érdekelhetnek: