Mutatjuk a Balaton hivatalos menüsorán szereplő ételeket

A listáról természetesen nem hiányozhat a hagyományos pontyhalászlé sem.

„Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg a Balaton térségében 1,256 milliárd forintos uniós forrásból a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi vezetésével, amely a Festetics család örökségét mutatja be Keszthelyen, Hévízen, Gyenesdiáson és Balatongyörökön" – írja a Sokszínű vidék.

Íme az ételek, amik a Balaton hivatalos menüsorán szerepelnek

A kiválasztott ételek a helyi és környékbeli éttermek kínálatában szerepelnek majd

Az említett projekt részeként született meg a hagyományos magyar receptúrákat felvonultató, korszerű konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor. Az ételeket a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatta be április 27-én. A fogások hamarosan a helyi és környékbeli éttermek kínálatában is szerepelnek majd.

A cél az volt, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez, és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen

– hangzott el az ételek bemutatásakor.

Íme a bemutatott fogások

Hideg előétel

  • Libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács

Levesek

  • Salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
  • Klasszikus pontyhalászlé

Főételek

  • Vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
  • Fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel

Desszertek

  • Rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
  • Festetics tortácska
  • Somlói galuska

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek