Mutatjuk a Balaton hivatalos menüsorán szereplő ételeket

A listáról természetesen nem hiányozhat a hagyományos pontyhalászlé sem.

„Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg a Balaton térségében 1,256 milliárd forintos uniós forrásból a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi vezetésével, amely a Festetics család örökségét mutatja be Keszthelyen, Hévízen, Gyenesdiáson és Balatongyörökön" – írja a Sokszínű vidék.

Íme az ételek, amik a Balaton hivatalos menüsorán szerepelnek

A kiválasztott ételek a helyi és környékbeli éttermek kínálatában szerepelnek majd

Az említett projekt részeként született meg a hagyományos magyar receptúrákat felvonultató, korszerű konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor. Az ételeket a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatta be április 27-én. A fogások hamarosan a helyi és környékbeli éttermek kínálatában is szerepelnek majd.

A cél az volt, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez, és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen

– hangzott el az ételek bemutatásakor.

Íme a bemutatott fogások

Hideg előétel

  • Libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács

Levesek

  • Salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
  • Klasszikus pontyhalászlé

Főételek

  • Vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
  • Fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel

Desszertek

  • Rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
  • Festetics tortácska
  • Somlói galuska

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...