Óriási drágulás a Balatonnál – 800 forintos lángos, 1000 forintos sör is akad

Egyes balatoni településeken 15-20 százalékkal is növekedtek a strandbüfék által kínált termékek árai. Az árusok szerint a drágulás egyik oka az alapanyagok beszerzési árának emelkedése.

A magyar tenger árai az elmúlt években egyre csak nőnek, az előző évhez képest idén 15-20 százalékkal lettek drágábbak a Balaton-parti büfék – derült ki az RTL Klub híradójából. A helyi strandbüfék üzemeltetői szerint a drágulás egyik oka az alapanyagok beszerzési árának növekedése, a Balatoni Turizmus Szövetség szerint azonban az egyre növekvő színvonal miatt állt be a látványos drágulás.

A Balatoni strandbüfékben idén átlagosan 800 forintba kerül egy lángos, egy korsó sör ára pedig az 1000 forintot is elérheti.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke az RTL híradójának arról beszélt, a humánerőforrás drágulása és a színvonal növekedése mellett a dolgozók szálláshelyének biztosítása is emeli a költségeket, valamint a gasztronómia területén is minőségi javulás tapasztalható a tulajdonosok folyamatos fejlesztésének köszönhetően, ennek pedig szintén hatása van az árakra.

A balatoni árak lassan a fővárosi árakkal vetekednek, az embereknek viszont a pandémia miatt jelenleg kevesebb telik a nyaralásra. A balatoni vendéglátósok egy része szerint a világjárvány hatásainak következtében kevesebb vendég van a büféknél, de abban bíznak, hogy az 5,5 millió beoltott főnél életbelépő enyhítések hatására többen fognak ellátogatni a balatoni vendéglátóhelyekre.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...