Ilyen árakra kell számítani idén a Balatonnál

Komoly áremelkedésre lehet számítani a Balatonnál. Akár húsz-harminc százalékkal is többet kell majd fizetni egy lángosért.

Már tavaly nyáron is ezer forint felett volt egy darab lángost, de úgy tűnik, hogy idén még többet kell majd fizetnünk érte. Ennek oka az elmúlt hónapok élelmiszerdrágulása. A G7 össze is szedte, hogy az elmúlt években mennyivel nőttek a Balatoni vendéglátóhelyek lángosárai.

Drágul a lángos

A Badacsony Bisztróban – mely kifejezetten olcsónak számít balatoni viszonylatban – 24-46 százalékos a drágulás: a sima lángos 650 forint helyett 950 lett, a sajtos-tejfölös 1250 forint helyett 1550 forintba kerül.

Egy keszthelyi büfé még nem emelt árat, mert megvárják, hogy a kollégák hogyan áraznak. De arra készülnek, hogy a sima lángos tavalyi 700 forintos árát 900-ra emelik, a legnépszerűbb sajtos-tejfölösét pedig 1500-ról nagyjából 1900-ra.

Egy balatonlellei büfé is úgy gondolja, hogy 20-30 százalékos emelésre lesz szükség.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...