Az ok, ami miatt soha ne hagyd fent a sminket edzés közben

Ha közvetlenül munka után megyünk a konditerembe, vagy úgy kezdünk bele az otthoni edzésbe, hogy rajtunk maradt a smink, nem biztos, hogy a bőrünk meghálálja ezt a húzásunkat.

A rohanós napokon gyakran csak délután vagy este jutunk el az edzésig. Emiatt gyakran a sminket sem mossuk le, mondván, utána úgyis tusolunk, és majd akkor lekerül. Pedig edzés előtt mindenképpen le kéne mosnunk a sminket, hiszen a bőrnek nagyon jót tesz az izzadás.

A testmozgás fokozza a bőr vérellátását, kiöblíti a méreganyagokat, csökkenti a stresszt, és fiatalabbá teszi a bőrt. A tiszta arccal végzett gyakorlatok segíthetnek kitisztítani a pórusokat, míg ugyanez sminkkel pont ellenkező hatást válthat ki.

Az ok, ami miatt soha ne hagyd fent a sminket edzés közben

Ha úgy gondolunk a véráramra, mint a sejtek alapvető tápanyagainak és a salakanyag eltávolításának fő útvonalára, úgy a testmozgás megnöveli a sebességet, ami azt jelenti, hogy minden tápanyag gyorsabban célba ér, a méreganyagok pedig gyorsabban távoznak a sejtekből

– magyarázza Dr. Amy McClung amerikai bőrgyógyász.

Az alapozó és púder azonban meggátolja ezt a folyamatot, sőt egyfajta hálóként működik, amin megtapadhatnak a különböző baktériumok, ami miatt gyulladások és pattanások jelenhetnek meg az arcunkon.

Forrásunk volt.


Cikkek, hogy szép és egészséges legyen a bőröd:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...