Bakancslistás francia citrom- és narancsfesztivál - Ilyen formában még biztos nem láttad a citrusokat!

Franciaországban minden évben újraértelmezik kedvenc citrusainkat, és elképesztő alkotásokat kreálnak. Nézz szét az illatos citrom- és narancsszobrok karneválján!

A franciaországi Mentonban 1928 óta minden év februárjában megrendezik a citrusok fesztiválját, a Fête du Citron-t. Nemcsak a várost belengő varázslatos illat, hanem a csodás látvány is lebilincseli a városba látogatókat.

Február végén Menton mesevilággá változik, ahol hatalmas sárkányok, Buddha-szobrok, szélmalmok, és más, lenyűgöző citrusszobrok emelkednek a magasba.

A francia Riviéra már magában is vonzó, de a helyi citromot és narancsot is legalább akkora kincsként tartják számon a mentoniak, mint a gyönyörű tengerpartot.

Menton híres a citrusfélékről, ezért a város vezetése már 100 éve is úgy gondolta, látványos keretek között szeretné megmutatni a környék fő büszkeségét.

Gigantikus méretű sárkányok, szélmalmok, és a tematikától függően Kleopátra vagy akár Fred Astaire szobra is a magasba emelkedett már.

A szobrokhoz átlagosan 140 tonna citrusfélét használnak fel,az alkotásokat 3 hétig csodálhatjuk, a fesztivál végén pedig csökkentett áron kínálják az alapanyagokat a látogatóknak. Tavaly 240 ezren voltak kíváncsiak a finom illatú fesztiválra.

Idén, 2019-ben február 16-tól március 3-ig nézheted meg a Fête du Citron-t.

Ezt olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

Az amerikai testvérpár péksége csúcsra járatja a perecelést

via

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...