A Bajos Csajok bugyuta rózsaszín világa ihlette ennek a kávézónak az ételeit

Egy londoni étterem különleges módon tisztelgett egy 15 évvel ezelőtti mozifilm előtt. Egy napig minden étel, amit felszolgáltak, rózsaszínben pompázott.

A Bajos csajok című filmet itthon is ismerjük, és bár nem mondanánk a filmtörténelem legkiemelkedőbb alkotásának, tény, hogy sok mém és gif alapjául szolgált. Másként gondolkozik Lindsay Lohan filmjéről a Twisted London nevű étterem tulajdonosa, akit minden bizonnyal magával ragadott a tinifilm hangulata: az idén 15 éve bemutatott mozit az ételek szintjén gondolta újra, aminek nem csak a rajongók örültek.

via GIPHY

A film egyik meghatározó mondata, a „szerdánként rózsaszínt viselünk” adta az ötletet, és május 1-jén minden étel rózsaszínben került az asztalokra. A különleges menüben az egyik nagy amerikai klasszikust, a hot dogot is szó szerint újraszínezték. A rózsaszín csodát ropogós hagymával, pácolt vörös káposztával és a filmhez méltó módon ehető csillámporral készítették:

Ha kedvet kaptál, íme, egy hagyományosabb, de annál finomabb hotdogrecept:

A sajtos sültkrumpli háromféle sajtból készült, amit szív alakban tálaltak, pink csillámporral megbolondítva.

Nem rózsaszín, de ha kíváncsi vagy, hogyan készíthetsz kívül roppanós, belül lágy sült krumplit, kattints a receptre:

A tökéletes sült krumpli

Nem az alapanyagokban, hanem a technikában rejlik a recept különlegessége. A végeredmény belül puha, kívül ropogós burgonya lesz. Íme a tökéletes sült krumpli Anthony Bourdain nyomán.

Amerika másik nagy kedvencét, a hamburgert sem a szokásos módon tálalták, a csillogó pink burger is legalább akkora sikert aratott, mint a hot dog és a sült krumpli.

Május elsején az édességek feltűnő színei is a Bajos csajok csillámporos hangulatára emlékeztettek: egy sütemény a „szivárvány és mosoly” nevet kapta.

Az egyik főszereplő, Regina George (Rachel McAdams) az egyik jelenetben egy olyan svéd desszertet kap ajándékba, amely tudomása szerint fogyaszt, de valójában hizlal - ez a Kälteen. Ebben az étteremben pedig elkészítették a svéd édesség rózsaszín változatát.

Jelenet a filmből:

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...