Bagelezz bármikor Budapesten!

Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.

Budapest Bagel
Egy kis bagel gyorstalpaló!

A bagel egy lengyel eredetű étel, amit a kelet-európai zsidók tettek népszerűvé az Egyesült Államokban, ahol a mai napig szívesen fogyasztják reggelire, szerencsére azonban mára szerte a világon hozzájuthatunk.A bagel tésztája jóval édesebb a kenyértésztánál, de ezt is kelesztik, plusz jellegzetessége pedig, hogy mielőtt még a sütőbe kerülne, cukros-szirupos vízben kifőzik. Más-más országokban különféleképpen édesítik: Amerikában juharsziruppal, míg nálunk, a Budapest Bägelben mézzel készül.Küllemét tekintve egy lyukas zsemlére hasonlít leginkább, amit szezámmag, illetve mák is boríthat. Ehetjük magában, vagy félbevágva lekvárral, szalámival, és még számtalan földi illetve vízi jóval.Talán sokak számára nem is akkora újdonság a bagel, hiszen a fiúk több mint egy éve nyitották meg első bagelezőjüket a Kecskeméti utcában. Azóta viszont - egészen pontosan június óta - aprócska üzletük már a Baross utcába költözött.

A design szuper, nagyon hangulatos és csalogató. Túl sok férőhely azonban sajnos nincs, de lévén, hogy ez valójában egy street food-dal foglalkozó vállalkozás, nem is céljuk, hogy órákig üljenek és cseverésszenek náluk az emberek.A teraszukon egy nagyjából 6 személyes asztal – ami egyébként egy csodálatos régi, kopott ajtóból készült - , és egy kisebb méretű pad kapott helyett. Így elkerülhetetlen, hogy ne üljünk le egy vadidegen mellé, ha helyben fogyasztanánk el a finomságokat, de ettől csak még barátságosabb a légkör. A terasz egyébként a lassan beköszöntő hideg időjárás mellett is maradni fog, de takarókkal és hősugárzókkal várják majd az bagelre éhes vendégeket.

Budapest Bägel

A menü standard, azonban a kínálat igen változatos, és külön figyelmet szenteltek a vegetáriánusok számára is. Ők a sült paprikás és padlizsános, illetve avokádós bagelek közül, míg az egyszerű „földi halandók” a szalámis, pármai sonkás, füstölt lazacos, sajtkrémes, kacsamelles és kacsamájas közül válogathatnak. A "húsos" bagelek a jövőben is maradnak, míg a vegetáriánus szendvicsek októbertől változni fognak.

Budapest Bagel

Ha valakinek netalán bizarrnak tűnnének az édeskés buciban a sós feltétek, édesen is fogyaszthatja náluk a bageleket. Ők az áfonyás, és a mogyoróvajas közül szemezgethetnek.

Az én választásom ottjártamkor a körtés-májasra esett, amiben madársaláta, kacsamájpástétom, balzsamecet, krémsajt és körte kapott helyet.

A máj kissé keserédes íze, nagyon jól harmonizált a körtével, és a balzsamecettel. Én nagyon kedvelem a sós ízeket keverni az édessel, és a körte tényleg finom puha és mézédes volt, habár én kissé sokallottam benne - szinte ez dominált benne a leginkább. Így egy-kettőt kikapva a szendvicsemből ettem tovább a bagelem, hogy kellően érezhessem a krémes májat és a krémsajtot.

A korai ebédem olyannyira telített el, hogy bevallom, a Baross utca 6. szám alól a Szabadság hídig kénytelen voltam magam mellett tolni a biciklimet, mert úgy éreztem, képtelen lennék ilyen jóllakottan tekerni.

Változatos, friss, az ár-értékarány szuper, és bőséges lakoma bármely napszakban! Tehát irány az egyetlen hely Budapesten, ahol kizárólag bagelt lehet kapni!

Kacsamájas bagel
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...