Baconbe tekert finomságok

{ KÉP = 1551, 2, ajanlo/baconbe-tekert-finomsagok } A bacon az egyik kedvenc alapanyagotok. Nem is csoda, hiszen alig van olyasmi, amivel ne illene össze. Most ezért a legnépszerűbb felhasználási módjait járjuk körbe! {T}

A bacon az egyik kedvenc alapanyagotok. Nem is csoda, hiszen alig van olyasmi, amivel ne illene össze. Most az egyik kedvenc felhasználási módját járjuk körbe!

Bacont lehet kockázva, csíkozva, jobb henteseknél pedig egészben vásárolni, létezik nyers, főtt és füstölt változata. Mi legtöbbször mégis a vékonyra szeletelt verziót választjuk a boltban. A szép, vékonyra szeletelt szalonnából ugyanis rengeteg finomság készíthető. Valamint megvan az a jó tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb fogást is különlegessé teszi, ha jól bánunk vele! Annak ellenére pedig, hogy sós alapanyaggal van dolgunk, nem dominál túlságosan, így édeskés hozzávalók melett is megállja a helyét. Érdemes mindig a hűtőben tartani egy csomag szeletelt bacont, mert a falatkáktól kezdve a komoly fogásokon át sok mindent feldob. Ha pedig egyes fogásokat beletekerünk, nemcsak finom és gyors, hanem szemet gyönyörködtető étkekkel rukkolhatunk elő.

Olasz kedvenc: a gnocchi mennybe megy >

A baconbe tekerni ugyanis jó. A húsevők közül kevesen nem szeretik, és még egy olyan egyszerű és unalomig ismert fogást, mint a csirkemell, meg lehet újítani egy baconköntössel. Nem beszélve a „nem szeretem" ételekről: nincs az a harcos zöldségellenes gyerek vagy férj, akinek a figyelmét ne lehetne elterelni a baconbe bugyolálással! Akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem komplett vacsorával, csak csinos falatkákkal, tapasokkal akarjuk meglepni a vendégeinket. A konzervatív ízlésűek is hálásak lesznek a baconbe bújtatott fasírtgolyók hallatán, ha pedig a vendégeink nyitottak az újra, készüljünk kecskesajtos-aszalt gyümölcsös falatokkal, amit foszlós kalácson tálalunk!

5+1 vacsora: ezeket még nem próbáltad >>

Baconbe göngyölt csirkemell

A sütőtökpüréhez készült ma ez a göngyölt csirkehús. A bacon és az olajbogyó miatt nem kell sózni, így is remekül ellensúlyozza a köret enyhe édességét. A húst tölthetjük ...

Baconben sült szűzpecsenye

Nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel. Amikor készült, nem így gondoltam, mert  egy bő  fél óráig biztosan homályosan láttunk a füst miatt. De megérte. Téli hidegben nem ...

Baconos roll

A hústekercs készítésének ötlete egy angol gasztronómiai magazint lapozgatva jött: egy karácsonyi receptet futottam át, melyben ugyan az édeskés íz dominált inkább (a húst ...

Különösen célszerű ezt az eljárást választanunk akkor, ha alapvetően száraz húsokat szeretnénk egyben megsütni. A csirkemell, sertéskaraj vagy sertésszűz bebugyolálása nemcsak esztétikai és kulináris élményt nyújt, hanem meggátolja a hús kiszáradását, hiszen a baconből kisülő szaftot a hús magába issza – a mi legnagyobb örömünkre. Évszaktól függetlenül felhasználható, a friss, tavaszi spárgához pont olyan jól megy, mint az őszi datolyához vagy a tél édes csemegéjéhez, a sütőtökhöz. És hogy mi ebből a tanulság? Tavasz vagy tél, sós vagy édes, főétel vagy köret – baconbe bugyolálni szemet és gyomrot gyönyörködtető! Próbáljátok ki ti is!

Védd magad, egyél halat! >>

Szalonnás borjúrolád

A baconbe burkolás egyszerű és gyors módja a finom ízű hús vagy máj elkészítésének. Sertés, csirke, pulyka, borjú vagy marha húsa, a csirke vagy pulyka mája, vagy akár a gomba jól ...

Szenegáli csirkemell

Mindig is szerettem, ha egy étel nem megszokott. Legyen benne valami új, valami egzotikus. Ezt az ételt abban az étteremben tanultam, ahol épp dolgozok. Nem ebben a formájában készítették. ...

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...