Engedd, hogy ez a bársonyosan krémes fehérbab-leves melegítsen fel

Itt van az ősz, itt van újra, és ezzel elérkezett ennek a lélekmelengető, krémes fehérbabos levesnek is az ideje. Nincs is jobb időszak, mint ilyenkor megfőzni ezt az egyszerre laktató és rendkívül egészséges fogást, amibe egy extra hozzávaló is került: fodros kel!

Sárguló őszi falevelek, csípős hideg és egy mamaféle, zománcozott lábasban rotyogó, bársonyosan sima, ultrakrémes textúrájú fehérbab-leves. Ha ezen szavak hallatán a te szíved is megdobbant, akkor ezért a fogásért te is odaleszel!

Krémes fehérbab-leves fodros kellel, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Hering András

Arról nem is beszélve, hogy ennek az őszies színű levesnek az egyik fő összetevője, a fehér bab az egyik legmagasabb rosttartalmú babféle, így nagyon egészséges és koleszterinbarát ételt tudunk készíteni belőle. Sőt, káliumtartalmának köszönhetően képes lehet csökkenti a vérnyomást is!

Mivel manapság egyre népszerűbbé válnak a magával sűrített főzelékek és levesek, így mi is tejszín nélkül készítettük a buja és bársonyosan sima textúrájú levesünket. A fodros kellel megbolondított fogás krémességének titka abban rejlik, hogy a babot, az alaplevet és a párolt zöldségeket turmixoljuk, majd visszakeverjük a lábasba.

Ha főzéskor füstölt pirospaprikával készíted a levest, akkor hasonló ízhatású lesz a végeredmény, mintha füstölt hússal főtt volna, pedig valójában egy vegán bablevest készítettél.

Krémes fehérbab-leves fodros kellel, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Hering András

Ne feledd, hogy ha száraz babot használsz, akkor főzés előtt nagyjából 6-8 órán át áztasd vízbe. Az áztatási folyamatnak köszönhetően megpuhulnak a babok, illetve csökkennek az emésztési mellékhatások is.

Ha másféle bablevesre vágynál:

Pasta e fagioli, az olaszok bablevese

Ha éhség gyötör, egy tál meleg leves mindig jó választás, legyen tél vagy nyár. A Pasta e Fagioli egy olasz stílusú leves zöldségekkel, krémes babbal, tésztával és rengeteg gazdag ...

Recept és fotók: Hering András

A 'krémes fehérbab-leves fodros kellel' receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Krémes fehérbab-leves fodros kellel, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...