Megkérdőjelezte a babérlevél hasznosságát a híres szakács

Vannak olyan fűszerek, amelyek elengedhetetlenek egy-egy étel végleges aromájának eléréséhez, vannak kihagyható ízesítők, és akkor ott van mindennek a végén a babérlevél. Sokan teljesen haszontalannak ítélik, és ezt a véleményt most (némileg) egy híresség is megerősítette.

Szegény babérlevélnek igen mostoha sors jutott a fűszerek között: időről időre mindig megkérdőjelezik a fontosságát, a hasznosságát, hol az interneten, hol egy tévés műsorban. Gyakori vélekedés, hogy a száraz levelek semmit nem adnak hozzá ízben a levesekhez, ragukhoz. Míg ez nem teljesen igaz, néha még hírességek is fenntartásokkal kezelik a babérlevelet.

Megkérdőjelezte a babérlevél hasznosságát a híres szakács

A The New Yorker Radio Hour amerikai rádiós műsorának vendége volt Ina Garten, az elismert szakácskönyvíró és tévés személyiség, amikor az egyik betelefonáló nekiszögezte a sokak által vitatott kérdést: „használ-e bármit is a babérlevél?”.

Érdekes módon a kérdésre Garten nem adott meggyőzően pozitív választ, ugyanis elmondása szerint ő sem teljesen biztos a levelek hasznosságában.

„Tényleg nem tudom a választ a kérdésre, és én magam is gondolkodni szoktam rajta, hogy vajon érezni-e a különbséget” – mondta a műsorban. Korábban mindig ki akarta próbálni, hogy kihagyja a fűszert az ételekből, de eddig még nem tett így.

Ez persze mind szép és jó, de aki valaha evett már lencsefőzeléket vagy -levest, az tudhatja, hogy a babérlevél igenis érezhető egyes fogásokon. A titok nyitja csak annyi, hogy kellő mennyiségű fűszert kell a fazékba tenni: csupán egy levél tényleg nem sokat tesz, érdemes 2-3 darabot használni.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk