Szegény babérlevélnek igen mostoha sors jutott a fűszerek között: időről időre mindig megkérdőjelezik a fontosságát, a hasznosságát, hol az interneten, hol egy tévés műsorban. Gyakori vélekedés, hogy a száraz levelek semmit nem adnak hozzá ízben a levesekhez, ragukhoz. Míg ez nem teljesen igaz, néha még hírességek is fenntartásokkal kezelik a babérlevelet.
A The New Yorker Radio Hour amerikai rádiós műsorának vendége volt Ina Garten, az elismert szakácskönyvíró és tévés személyiség, amikor az egyik betelefonáló nekiszögezte a sokak által vitatott kérdést: „használ-e bármit is a babérlevél?”.
Érdekes módon a kérdésre Garten nem adott meggyőzően pozitív választ, ugyanis elmondása szerint ő sem teljesen biztos a levelek hasznosságában.
„Tényleg nem tudom a választ a kérdésre, és én magam is gondolkodni szoktam rajta, hogy vajon érezni-e a különbséget” – mondta a műsorban. Korábban mindig ki akarta próbálni, hogy kihagyja a fűszert az ételekből, de eddig még nem tett így.
Ez persze mind szép és jó, de aki valaha evett már lencsefőzeléket vagy -levest, az tudhatja, hogy a babérlevél igenis érezhető egyes fogásokon. A titok nyitja csak annyi, hogy kellő mennyiségű fűszert kell a fazékba tenni: csupán egy levél tényleg nem sokat tesz, érdemes 2-3 darabot használni.
Hírek, érdekességek, újdonságok: