Megkérdőjelezte a babérlevél hasznosságát a híres szakács

Vannak olyan fűszerek, amelyek elengedhetetlenek egy-egy étel végleges aromájának eléréséhez, vannak kihagyható ízesítők, és akkor ott van mindennek a végén a babérlevél. Sokan teljesen haszontalannak ítélik, és ezt a véleményt most (némileg) egy híresség is megerősítette.

Szegény babérlevélnek igen mostoha sors jutott a fűszerek között: időről időre mindig megkérdőjelezik a fontosságát, a hasznosságát, hol az interneten, hol egy tévés műsorban. Gyakori vélekedés, hogy a száraz levelek semmit nem adnak hozzá ízben a levesekhez, ragukhoz. Míg ez nem teljesen igaz, néha még hírességek is fenntartásokkal kezelik a babérlevelet.

Megkérdőjelezte a babérlevél hasznosságát a híres szakács

A The New Yorker Radio Hour amerikai rádiós műsorának vendége volt Ina Garten, az elismert szakácskönyvíró és tévés személyiség, amikor az egyik betelefonáló nekiszögezte a sokak által vitatott kérdést: „használ-e bármit is a babérlevél?”.

Érdekes módon a kérdésre Garten nem adott meggyőzően pozitív választ, ugyanis elmondása szerint ő sem teljesen biztos a levelek hasznosságában.

„Tényleg nem tudom a választ a kérdésre, és én magam is gondolkodni szoktam rajta, hogy vajon érezni-e a különbséget” – mondta a műsorban. Korábban mindig ki akarta próbálni, hogy kihagyja a fűszert az ételekből, de eddig még nem tett így.

Ez persze mind szép és jó, de aki valaha evett már lencsefőzeléket vagy -levest, az tudhatja, hogy a babérlevél igenis érezhető egyes fogásokon. A titok nyitja csak annyi, hogy kellő mennyiségű fűszert kell a fazékba tenni: csupán egy levél tényleg nem sokat tesz, érdemes 2-3 darabot használni.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...