Babel Budapest - vissza a gyökerekhez

Egyszerre két séffel és erdélyi ihletésű menüsorral tért vissza Magyarország egyik legmeghatározóbb fine dining  étterme, a Babel Budapest.

Rövid, tudatos pihenőt követően teljesen új konyhai csapat és ételek debütálnak a belváros szívében, a Piarista közben. A Babel Budapest alap szellemisége megmaradt továbbra is az Osztrák-Magyar Monarchia területén belül, de az étterem már Erdélyre és Erdély természeti kincseire koncentrál: így lehet az, hogy az étlapon megtalálható például a „Békás szoros” elnevezésű desszert.

Az étlapról

Az új étlapon minden eddiginél jobban érezhető a természet közelsége: megkóstolhatóvá válik a „Harmat”, és azokra a kérdésekre is választ kapunk, hogy mit keres egy budapesti belvárosi étterem menüsorában a tanyasi csirke szénával és kukoricával, vagy hogy hogyan „épül” be egy-egy gyógynövény a fogásokba - az étterem július 22-én nyílik!

Új séfek

A konyhában különös felállásként egy séfpáros dolgozik : Veres István és Langer Gábor, akikkülföldről tértek haza, mindketten más–más konyhában dolgoztak, de a Babelben maximális harmóniában, egymást kiegészítve és egymásnak újat mutatva tudnak együtt alkotni. A Babel tulajdonosával, Hlatky-Schlichter Huberttel így alkotnak hármas egységet.

„Végre most olyan a Babel, amilyennek mindig is szerettem látni: átgondolt, szofisztikált, földközeli. Visszatértünk arra az útra, ami mindig is Babel útja volt, most érett be igazán, amit nagybetűs, valódi, tudatos, de szívből jövő KONYHAMŰVÉSZETNEK gondolok. Istvánban és Gáborban megláttam azt a szellemiséget és tudást - és talán a legfontosabb, azt az emberi hozzáállást - , ami miatt végül úgy döntöttem, hogy mindkettejük helye itt van mellettem. Büszke vagyok arra, hogy a Babel csapatával ismét útmutatóak tudunk lenni”.

Művészeti vonal

A teljes konyhai megújuláson felül - az étteremtől már megszokott módon - művészeti vonalon ismét meglepő és továbbra is hazai kiegészítőkre számíthatunk a vendégtérben. A neves keramikus művész, Néma Júlia egyedileg ide készült csipkelenyomatos porcelántányérjai önmagukban is csodás alkotások, ám a kreatív ételkompozíciókkal is tökéletes harmóniába kerülnek.

Egyedülálló borválogatás

A Magyarországon egyedülálló, több mint kétszáz tételes magyar borokat tartalmazó borválasztékot továbbra is Blazsovszyk Péter sommelier felügyeli és párosítja az ételekhez.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...