Rövid, tudatos pihenőt követően teljesen új konyhai csapat és ételek debütálnak a belváros szívében, a Piarista közben. A Babel Budapest alap szellemisége megmaradt továbbra is az Osztrák-Magyar Monarchia területén belül, de az étterem már Erdélyre és Erdély természeti kincseire koncentrál: így lehet az, hogy az étlapon megtalálható például a „Békás szoros” elnevezésű desszert.
Az étlapról
Az új étlapon minden eddiginél jobban érezhető a természet közelsége: megkóstolhatóvá válik a „Harmat”, és azokra a kérdésekre is választ kapunk, hogy mit keres egy budapesti belvárosi étterem menüsorában a tanyasi csirke szénával és kukoricával, vagy hogy hogyan „épül” be egy-egy gyógynövény a fogásokba - az étterem július 22-én nyílik!
Új séfek
A konyhában különös felállásként egy séfpáros dolgozik : Veres István és Langer Gábor, akikkülföldről tértek haza, mindketten más–más konyhában dolgoztak, de a Babelben maximális harmóniában, egymást kiegészítve és egymásnak újat mutatva tudnak együtt alkotni. A Babel tulajdonosával, Hlatky-Schlichter Huberttel így alkotnak hármas egységet.
„Végre most olyan a Babel, amilyennek mindig is szerettem látni: átgondolt, szofisztikált, földközeli. Visszatértünk arra az útra, ami mindig is Babel útja volt, most érett be igazán, amit nagybetűs, valódi, tudatos, de szívből jövő KONYHAMŰVÉSZETNEK gondolok. Istvánban és Gáborban megláttam azt a szellemiséget és tudást - és talán a legfontosabb, azt az emberi hozzáállást - , ami miatt végül úgy döntöttem, hogy mindkettejük helye itt van mellettem. Büszke vagyok arra, hogy a Babel csapatával ismét útmutatóak tudunk lenni”.
Művészeti vonal
A teljes konyhai megújuláson felül - az étteremtől már megszokott módon - művészeti vonalon ismét meglepő és továbbra is hazai kiegészítőkre számíthatunk a vendégtérben. A neves keramikus művész, Néma Júlia egyedileg ide készült csipkelenyomatos porcelántányérjai önmagukban is csodás alkotások, ám a kreatív ételkompozíciókkal is tökéletes harmóniába kerülnek.
Egyedülálló borválogatás
A Magyarországon egyedülálló, több mint kétszáz tételes magyar borokat tartalmazó borválasztékot továbbra is Blazsovszyk Péter sommelier felügyeli és párosítja az ételekhez.