A tiramisu és számos gyors süti alapanyaga a babapiskóta, mégis nagyon nehéz rátalálni a legjobbra. Ezért felkerekedtünk és hat terméket leteszteltünk, sajnos az „igazihoz” csak hasonlót találtunk.
A babapiskóta közkedvelt édesség, a tiamisu, és rengeteg nyári, gyümölcsös desszert elképzelhetetlen nélküle. A puha, nem túl hivalkodó ízű, de mégis jellegzetes, lekerekített végű sütidarabok ma már számos változatban kaphatók, a boltok polcain több márka közül választhatunk. Körbenéztünk, vajon milyen minőségben juthatunk hozzá a kész babapiskótákhoz, de e heti terméktesztünk csalódással zárult: hat terméket kóstoltunk, de az igazi, puha piskótát nem találtuk.
Tiramisu-receptjeinket itt találod >>
Sedita Piskóty, Kerek piskóta (255 Ft)
Első ízlelésre a száraz jelző jutott az eszünkbe, olyan érzést keltett, mintha sűrített levegőbe harapnánk. Bőszen kerestük a terméket alkotó anyagot, de nem nagyon észleltük a kóstoláskor. Az a fajta, amelyik nehezen szívja meg magát, ha sütibe kerül.Értékelés: 10/4
Winny Babapiskóta (265 Ft)
Az előző versenyzőnél sokkal keményebb, viszont a legkevésbé sem ízletes. A legrosszabb, hogy a semleges, cukros alapízt még megtoldja egy erőteljes tojásléaroma, magunk sem értjük, de szinte egyszerre jutott mindegyikünk eszébe ennek az összetevőnek a neve.Értékelés 10/2
Pafino Babapiskóta (199 Ft)
A vaktesztelés során ez a termék vitte a prímet. Egészen jó állagú, puha sütiket kaptunk, ami nem volt felfújva és a gyártó érezhetően nem spórolt a hozzávalókkal. Nem porzott vagy morzsálódott előző társaihoz képest, a mezőny legjobbja címet pedig zokszó nélkül ráaggattuk.Értékelés: 10/8
Babapiskótás süti receptjeinket itt találod >>
Manner Piskóta (949 Ft)
Sokat vártunk tőle, de előzetes koncepcióinkat alulmúlta: ropogós, túlzottan édes piskóta, mely nem biztos, hogy bármilyen áztatott sütiben megállná a helyét, kétséges, hogy egyáltalán alkalmas lehet-e bármilyen édesség alkotóelemének.
Babapiskótás desszertek receptjeiért kattints ide >>
Értékelés: 10/5
Savoiardi olasz Babapiskóta (499 Ft)
Nem is értettük, miért került bele a termékbe citrompótló, de ha már így alakult, miért kellett extra dózisban belekeverni a babapiskótába. Műízű édesség, amiről nem merjük kijelenteni, hogy képes magába szívni krémet, esetleg tejfölös, rakott desszertekbe merjük ajánlani, azokba felhasználható.Értékelés: 10/5
Savoiardi Babapiskóta (549 Ft)
Erős mellékízzel támadt, amit tovább tetézett némi mesterséges aroma is. Hihetetlenül száraznak ítéltük, majdnem használhatatlannak. Ha először vásárolnánk sütihez ezt a terméket, biztos, hogy bosszankodnánk, amiért nem tudja magát kellően megszívni ez a babapiskóta.Értékelés: 10/2
Véleményünk: Ezúttal nem találkoztunk az „Igazival”. A tesztelt babapiskóták többsége hemzseg az adalékanyagoktól, a rengeteg cukortól, sokszor állaguk is inkább a ropira hasonlított. Ha nagyon kellene választani, mi a Pafino termékét emelnénk le a polcról, de bebizonyosodott, hogy most is a házilag készülő változattal járunk a legjobban.
Házilag készített babapiskóta receptjeink itt >>
Babapiskótás receptjeink itt >>
Nemrég Túró Rudikat teszteltünk >>
A legjobb tejfölt is megkerestük >>
A rovat további cikkeiért kattints ide >>
Szerző: Dacota és Kitti_