Ezért kell vigyázniuk a dohányosoknak a B-vitaminnal

Mint kiderült, a B6- és B12-vitamin hosszú távú, nagy dózisban történő fogyasztása növelheti a tüdőrák kockázatát a dohányosoknál.

A dohányzás drasztikusan növelheti a tüdőrák kockázatát, azonban van két vitamin, mely még tovább fokozhatja annak kialakulását: a B6- és B12-vitamin. Azok a dohányzók, akik nagy mennyiségben szedtek ilyen vitaminokat, nagyobb százalékban lettek tüdőrákosak - állapította meg egy kutatás, amely a Journal of Clinical Oncology című orvosi szakfolyóiratban jelent meg.

Ezért kell vigyázniuk a dohányosoknak a B-vitaminnal

A kapott adatok azt mutatják, hogy ha hosszú ideig, nagy dózisban szedik a dohányos férfiak a B-vitaminokat tartalmazó táplálékkiegészítőket, akkor nagyobb eséllyel kapnak tüdőrákot. Ez az eredmény eléggé aggasztó, és további vizsgálatokat igényel

– magyarázta Theodore Brasky, az Ohiói Állami Egyetem munkatársa.

Mint kiderült, a nagy dózis a dohányos férfiaknál napi 20 milligrammnál több B6-vitamint, vagy 55 mikrogrammnál több B12-vitamint jelent. Érdekesség, hogy nőknél nem figyelték meg ezt a jelenséget, egyelőre tehát rejtély, hogy miért veszélyeztetettebbek a férfiak.

Forrásunk volt.


Még több vitamin:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek