Ezért kell vigyázniuk a dohányosoknak a B-vitaminnal

Mint kiderült, a B6- és B12-vitamin hosszú távú, nagy dózisban történő fogyasztása növelheti a tüdőrák kockázatát a dohányosoknál.

A dohányzás drasztikusan növelheti a tüdőrák kockázatát, azonban van két vitamin, mely még tovább fokozhatja annak kialakulását: a B6- és B12-vitamin. Azok a dohányzók, akik nagy mennyiségben szedtek ilyen vitaminokat, nagyobb százalékban lettek tüdőrákosak - állapította meg egy kutatás, amely a Journal of Clinical Oncology című orvosi szakfolyóiratban jelent meg.

Ezért kell vigyázniuk a dohányosoknak a B-vitaminnal

A kapott adatok azt mutatják, hogy ha hosszú ideig, nagy dózisban szedik a dohányos férfiak a B-vitaminokat tartalmazó táplálékkiegészítőket, akkor nagyobb eséllyel kapnak tüdőrákot. Ez az eredmény eléggé aggasztó, és további vizsgálatokat igényel

– magyarázta Theodore Brasky, az Ohiói Állami Egyetem munkatársa.

Mint kiderült, a nagy dózis a dohányos férfiaknál napi 20 milligrammnál több B6-vitamint, vagy 55 mikrogrammnál több B12-vitamint jelent. Érdekesség, hogy nőknél nem figyelték meg ezt a jelenséget, egyelőre tehát rejtély, hogy miért veszélyeztetettebbek a férfiak.

Forrásunk volt.


Még több vitamin:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...