Azt hitted, Svájc csak a csokiról híres, hát tévedsz!

Svájc lakosságának sokszínűsége meghatározza konyhájának sokszínűségét is, hat rá az olasz, francia, német és az osztrák konyha ízvilága is. Izgalmas, igaz?

Sajtfondü

A legenda szerint svájci pásztoroktól ered az ötlet, akik a hűvös hegyi estéken meleg ételre vágytak, de csak száraz kenyerük és sajtjuk volt, ezért a sajtot belerakták egy edénybe, azt a tűz fölé tartották, és amikor a sajt megolvadt, kenyérdarabkákat mártogattak bele.

Sajtfondue

A kedvenc turkálómban szereztem be potom összegért egy csodaszép réz fondue készletet. Nem is sejtettem, hogy az egyik legjobb fogásom - sajtszószra mindig mindenki vevő, és nincs ...

Röszti

Reszelt krumpli, amiben nincs tojás, liszt. Ízesíteni lehet hagymával, szalonnával, ehető önálló ételként is salátával, vagy húsétel mellé kísérőnek.

Svájci röszti

A Rösti eredetileg a svájci konyha sajátja, a fondü és a raclette mellett. Sokféle krumpliételt hívnak Magyarországon "röszti"-nek, de Svájcban ez RÖSTI, st-vel írva és ejtve és ez az ...

Raklett

A raklett elkészítésének lényege, hogy egész, szeletbe vágott sajtot tesznek a tűz fölé, vagy egy grillsütőhöz hasonló úgynevezett raklettsütőbe és az így megolvadt sajtot fogyasztják. Gyakran esznek hozzá burgonyát, vagy savanyú hagymát, de tehetünk a raklettsütőre kisebb hússzeleteket, zöldségeket is.

Älplermagronen

Egyszerű krumplis tészta svájci módra. Makaróniból készül, valamilyen karakteres sajt hozzáadásával, tetején sült hagymával.

Birchermüesli

A leggyakoribb svájci reggeli a Birchermüesli, azaz gyümölcsökkel tarkított müzli tejjel vagy joghurttal, de előszeretettel fogyasztanak egyszerű vajas-lekváros kenyeret is.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...