Az öt legjobb gyógynövény, ami segít a fókuszálásban

Ha úgy érzed, kicsit le vagy lassulva, és nehezen tudsz koncentrálni a munkában, akkor lehet érdemes kipróbálnod ezeket a gyógynövényeket, hogy felturbózd az agyad.

Ginzeng

A ginzengben olyan összetevők vannak, amelyek egyetlen egy másik gyógynövényben sem. Bár sokfajta ginzenget lehet kapni, mégis a legjobbak az ázsiai fajták, azok között is a koreai, amely 4-7%-ban tartalmaz ginzenozidokat. Ez az elem képes megszűntetni a stressz által okozott tüneteket, továbbá növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességeket.

Getty

Borsmenta

A borsmentát sokan emésztési gondokra használják, pedig rengeteg más problémára nyújthat még megoldást. Az ebből a növényből készült olaj illata ellazítja a testedet, élénkíti a vérkeringésedet és csökkenti a fájdalmadat, emellett pedig segít a koncentrálásban.

Getty

Zsálya

A zsályában található foszfor javítja a memóriánkat, a magnézium pedig segíti az idegsejtjeinket és az izmainkat. Ha teljesen ki vagy merülve, ez az egyik legjobb gyógynövény a kezelésére. Egyébként már az ókori rómaiak is használták ezt a növényt, sőt azt is gondolták, hogy halhatatlanná tesz.

Getty

Kislevelű bakopa, más néven kecskefű

Ezt a növényt elsősorban az elme élesítésére, és a mentális problémákra alkalmazták. Kísérletek során sikerült bebizonyítani, hogy az adaptogén segít a stresszes időszak enyhítésében. Azért is érdemes ezt a növényt alkalmazni, mert a mesterséges készítményekkel ellentétben a kislevelű bakopa nem szedál le.

Maca

A maca gyökeréből készült por csökkenti a stresszt, növeli az energiaszintedet, és javítja az agyi funkcióidat. Ezek mellett rengeteg A-, B1-, B2-, B3-, C-, D-vitamint, kálciumot, magnéziumot, vasat, cinket, rezet, nátriumot és káliumot is tartalmaz.

Getty

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...