Kés helyett ezzel a módszerrel távolítsd el az avokádó magját

Bármilyen receptet is használj, az avokádó elkészítésének legtrükkösebb része a mag eltávolítása. Ha eddig megrémített ez a művelet, tedd el a kést, és próbáld ki ezt a trükköt!

Az avokádó népszerűsége az elmúlt években ugrott meg igazán, az Instagramot ellepték az avokádószeletekkel díszített pirítósok, és a mexikói klasszikus, a guacamole népszerűsége is új szárnyra kapott ebben az időben. Egyszóval az avokádó jött, látott, és mindenkivel – szinte – megetette magát, azonban senkinek sem a kedvenc művelete kimagozni az avokádót. A TikTok az avokádórajongók segítségére siet egy olyan trükkel, amivel kés nélkül lehet eltávolítani a magot a sárkánytojásra emlékeztető gyümölcsből.

Kés helyett ezzel a módszerrel távolítsd el az avokádó magját

Ha végre van egy tökéletesen érett állapotú avokádód, semmi sem állhat az utadba, hogy valami finomat készíts belőle.

A magját a legtöbb útmutató szerint késsel kell kivenni, de ez a mozdulat veszélyes is lehet, ha túl pici az avokádó vagy a mag mondjuk nagyon beragadt.

Ebben a videóban azonban azt mutatják meg, hogy miként lehet az éles eszköz nélkül elérni a kívánt végeredményt, a magtalan avokádót.

@bearenger

#stitch with @_mynameischo OMG WHAT 🥑 #healthyrecipes #plantbased IB @tracesoats

♬ In Da Club - Instrumental Hip Hop Beats Crew

Eszerint fogd meg az avokádónak azt a felét, amiben a mag van, majd helyezd a mutató- és középső ujjadat az avokádófél mindkét oldalán a vágott oldalon, a hüvelykujjadat pedig tedd közvetlenül a mag mögé, a héj közepére. Óvatosan nyomd meg hátulról, és a magnak ki kell pattannia.

Valóban működik ez a metódus? Működik bizony, és semmi erőszakos beavatkozást nem igényel!


Konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...