A már egy éve tartó otthoni munkavégzés során volt egy kis időnk tökéletesíteni főzési szokásainkat. Az összetettebb, hosszabb időt igénylő recepteket hétvégére soroltuk, a hétköznapokon pedig jellemzően kevés alapanyagot igénylő, gyors ételeket kezdtünk el napi rendszerességgel gyártani. Hogy ne unjuk meg rövid idő alatt a sokat használt, bejáratott recepteket, elkezdtünk új alapanyagokkal is dolgozni, új ízeket felfedezni, ma pedig már sokaknál teljesen átalakultak a főzési/sütési szokások. Most egy újabb ínycsiklandó és könnyű receptet hoztunk nektek, amely nemcsak hogy nagyon rövid idő alatt készül el, de még egészséges is! Íme a 20 perces avokádókrémes spagetti:
Hozzávalók: 3 darab avokádó (puha, érett), 5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint), 1 kiskanál chili, 1 kiskanál só, bors ízlés szerint, 1.5 dl olívaolaj, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor koriander, 1 lime-ból nyert limelé, 400 g spagetti tészta (főtt), 100 g kesudió (pirítva, durvára vágva), 20 dkg koktélparadicsom (felezve vagy negyedelve)
Akár indíthatod is a stoppert, ennek a tésztának ugyanis tényleg nem kell több 20 percnél. A spagettit lobogó, sós vízben megfőzzük, átmossuk, olívaolajjal összefogatjuk, majd felhasználásig félretesszük, lehetőleg lefedve, hogy addig se hűljön ki.
Amíg kifő a tészta, addig összedobjuk a szószt. Konyhai robotgépbe tesszük a megpucolt, felezett avokádókat, a bazsalikomot, a koriandert, a fokhagymát, a csilipelyhet és a lime-levet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Elkezdjük turmixolni, és közben lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat, hogy szépen emulgeálódjon. A kész krémet összeverjük a kifőzött spagettivel, a felezett koktélparadicsomokkal és a pirított kesudióval.
A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezek a receptek is érdekelhetnek: