Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Valószínűleg te is hallottál arról a viszonylag friss trendről, miszerint vízben kell tartani az avokádót, pedig ezzel komoly egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat.

Az avokádótárolós trükk, melynek az a lényege, hogy a gyümölcsöt vízben kell tartani, hogy tovább friss maradjon, szinte teljesen letarolta a netet, egy orvos szerint azonban tökéletes helyszínt teremthet a veszélyes baktériumok elszaporodásához.

Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Bár a tipp kedvelői állítják, hogy tökéletesen működik, ez a módszer táptalajt teremt az olyan kórokozóknak, mint a listeria és a szalmonella, amelyek megtalálhatóak az avokádó felületén.

Dr. Duane Mellor, a birminghami Aston Egyetem dietetikusa elmagyarázta, hogy bár ezek a baktériumok mindig ott vannak az avokádó felületen, többnyire ártalmatlanok, azonban a vizes tárolási módszer miatt, könnyedén az avokádó húsába kerülhetnek.

A szalmonella fertőzést nyilván nem kell bemutatnunk, a listeria azonban egy ritkább, listeriózis néven ismert fertőzést okozhat, amely az ételmérgezéshez hasonló tüneteket, valamint fájdalmat és hidegrázást vált ki. 

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy fóliába csomagoljuk az avokádót.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!