Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Valószínűleg te is hallottál arról a viszonylag friss trendről, miszerint vízben kell tartani az avokádót, pedig ezzel komoly egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat.

Az avokádótárolós trükk, melynek az a lényege, hogy a gyümölcsöt vízben kell tartani, hogy tovább friss maradjon, szinte teljesen letarolta a netet, egy orvos szerint azonban tökéletes helyszínt teremthet a veszélyes baktériumok elszaporodásához.

Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Bár a tipp kedvelői állítják, hogy tökéletesen működik, ez a módszer táptalajt teremt az olyan kórokozóknak, mint a listeria és a szalmonella, amelyek megtalálhatóak az avokádó felületén.

Dr. Duane Mellor, a birminghami Aston Egyetem dietetikusa elmagyarázta, hogy bár ezek a baktériumok mindig ott vannak az avokádó felületen, többnyire ártalmatlanok, azonban a vizes tárolási módszer miatt, könnyedén az avokádó húsába kerülhetnek.

A szalmonella fertőzést nyilván nem kell bemutatnunk, a listeria azonban egy ritkább, listeriózis néven ismert fertőzést okozhat, amely az ételmérgezéshez hasonló tüneteket, valamint fájdalmat és hidegrázást vált ki. 

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy fóliába csomagoljuk az avokádót.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...