Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Valószínűleg te is hallottál arról a viszonylag friss trendről, miszerint vízben kell tartani az avokádót, pedig ezzel komoly egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat.

Az avokádótárolós trükk, melynek az a lényege, hogy a gyümölcsöt vízben kell tartani, hogy tovább friss maradjon, szinte teljesen letarolta a netet, egy orvos szerint azonban tökéletes helyszínt teremthet a veszélyes baktériumok elszaporodásához.

Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Bár a tipp kedvelői állítják, hogy tökéletesen működik, ez a módszer táptalajt teremt az olyan kórokozóknak, mint a listeria és a szalmonella, amelyek megtalálhatóak az avokádó felületén.

Dr. Duane Mellor, a birminghami Aston Egyetem dietetikusa elmagyarázta, hogy bár ezek a baktériumok mindig ott vannak az avokádó felületen, többnyire ártalmatlanok, azonban a vizes tárolási módszer miatt, könnyedén az avokádó húsába kerülhetnek.

A szalmonella fertőzést nyilván nem kell bemutatnunk, a listeria azonban egy ritkább, listeriózis néven ismert fertőzést okozhat, amely az ételmérgezéshez hasonló tüneteket, valamint fájdalmat és hidegrázást vált ki. 

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy fóliába csomagoljuk az avokádót.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...