Az avokádótárolós trükk, melynek az a lényege, hogy a gyümölcsöt vízben kell tartani, hogy tovább friss maradjon, szinte teljesen letarolta a netet, egy orvos szerint azonban tökéletes helyszínt teremthet a veszélyes baktériumok elszaporodásához.
Bár a tipp kedvelői állítják, hogy tökéletesen működik, ez a módszer táptalajt teremt az olyan kórokozóknak, mint a listeria és a szalmonella, amelyek megtalálhatóak az avokádó felületén.
Dr. Duane Mellor, a birminghami Aston Egyetem dietetikusa elmagyarázta, hogy bár ezek a baktériumok mindig ott vannak az avokádó felületen, többnyire ártalmatlanok, azonban a vizes tárolási módszer miatt, könnyedén az avokádó húsába kerülhetnek.
A szalmonella fertőzést nyilván nem kell bemutatnunk, a listeria azonban egy ritkább, listeriózis néven ismert fertőzést okozhat, amely az ételmérgezéshez hasonló tüneteket, valamint fájdalmat és hidegrázást vált ki.
A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy fóliába csomagoljuk az avokádót.
Még több tipp itt: