Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Valószínűleg te is hallottál arról a viszonylag friss trendről, miszerint vízben kell tartani az avokádót, pedig ezzel komoly egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat.

Az avokádótárolós trükk, melynek az a lényege, hogy a gyümölcsöt vízben kell tartani, hogy tovább friss maradjon, szinte teljesen letarolta a netet, egy orvos szerint azonban tökéletes helyszínt teremthet a veszélyes baktériumok elszaporodásához.

Soha ne tárold így az avokádót, mert fertőzést kaphatsz

Bár a tipp kedvelői állítják, hogy tökéletesen működik, ez a módszer táptalajt teremt az olyan kórokozóknak, mint a listeria és a szalmonella, amelyek megtalálhatóak az avokádó felületén.

Dr. Duane Mellor, a birminghami Aston Egyetem dietetikusa elmagyarázta, hogy bár ezek a baktériumok mindig ott vannak az avokádó felületen, többnyire ártalmatlanok, azonban a vizes tárolási módszer miatt, könnyedén az avokádó húsába kerülhetnek.

A szalmonella fertőzést nyilván nem kell bemutatnunk, a listeria azonban egy ritkább, listeriózis néven ismert fertőzést okozhat, amely az ételmérgezéshez hasonló tüneteket, valamint fájdalmat és hidegrázást vált ki. 

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy fóliába csomagoljuk az avokádót.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...