Így fagyaszthatod le a legjobban az avokádót egészben és pépesítve is

Az avokádó fagyasztása egyszerűbb, mint gondolnád, néhány trükkel pedig hetek múlva is úgy tudod majd kivenni a mélyhűtőből, mintha teljesen friss lenne.

Avokádót nem minden nap vesz az ember, az édes és sós ételekben egyaránt jól felhasználható növény kemény húsa viszont egy pillanat alatt meg tud puhulni. Szerencsére az avokádó tökéletesen alkalmas arra, hogy félretegyük néhány hétre a fagyasztóba, mutatjuk, hogyan tudod az egész, illetve a pépesebb avokádót problémamentesen jégre tenni.

Mit tegyünk, ha félbe vágva szeretnénk avokádót fagyasztani?

  1. Vágd félbe az avokádót, és távolítsd el belőle a magot.
  2. Spriccelj egy kevés citromlevet az avokádókra, hogy ne barnuljanak be.
  3. Szorosan csomagold be műanyagfóliába az avokádót úgy, hogy az még a mag üregére is rátapadjon (legyen a csomagolás légmentes)
  4. Tedd az avokádókat egy lezárható zacskóba, próbáld meg kinyomni a tasakból a levegőt. Tedd a fagyasztóba a gyümölcsöt, ha pedig elővennéd, csak szimplán várj addig, míg fel nem olvad a lefagyasztott termék.

A szétnyomott, pépesített avokádót a következőképpen fagyaszthatod le:

  1. Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magot, és óvatosan kanalazd ki a zöld húst egy tálba.
  2. Villával zúzd szét a húst, majd spriccelj rá egy kevés citromot.
  3. Egy lezárható tasakba kanalazd át a pépet, majd légmentesítsd a tasakot, végül pedig tedd be a fagyasztóba.

Ugye, milyen egyszerű? Az avokádód a fagyasztóban még hosszú hetekig eláll, ráadásul, ha már puhán raktad el, attól sem kell tartanod, hogy kemény marad a kiolvasztás után.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a praktikák is érdekelhetnek még:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...