Avokádót nem minden nap vesz az ember, az édes és sós ételekben egyaránt jól felhasználható növény kemény húsa viszont egy pillanat alatt meg tud puhulni. Szerencsére az avokádó tökéletesen alkalmas arra, hogy félretegyük néhány hétre a fagyasztóba, mutatjuk, hogyan tudod az egész, illetve a pépesebb avokádót problémamentesen jégre tenni.
Mit tegyünk, ha félbe vágva szeretnénk avokádót fagyasztani?
- Vágd félbe az avokádót, és távolítsd el belőle a magot.
- Spriccelj egy kevés citromlevet az avokádókra, hogy ne barnuljanak be.
- Szorosan csomagold be műanyagfóliába az avokádót úgy, hogy az még a mag üregére is rátapadjon (legyen a csomagolás légmentes)
- Tedd az avokádókat egy lezárható zacskóba, próbáld meg kinyomni a tasakból a levegőt. Tedd a fagyasztóba a gyümölcsöt, ha pedig elővennéd, csak szimplán várj addig, míg fel nem olvad a lefagyasztott termék.
A szétnyomott, pépesített avokádót a következőképpen fagyaszthatod le:
- Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magot, és óvatosan kanalazd ki a zöld húst egy tálba.
- Villával zúzd szét a húst, majd spriccelj rá egy kevés citromot.
- Egy lezárható tasakba kanalazd át a pépet, majd légmentesítsd a tasakot, végül pedig tedd be a fagyasztóba.
Ugye, milyen egyszerű? Az avokádód a fagyasztóban még hosszú hetekig eláll, ráadásul, ha már puhán raktad el, attól sem kell tartanod, hogy kemény marad a kiolvasztás után.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezek a praktikák is érdekelhetnek még: